Redovničko oblačenje u Mostaru za 8 novaka

Datum objave: 11.07.2024   Broj čitanja: 941
Svečanost redovničkog oblačenja obilježit će početak godine novicijata..
Redovničko oblačenje u Mostaru za 8 novaka

U subotu, 13. srpnja 2024., u crkvi svetih Petra i Pavla (Franjevačkoj) u Mostaru, osam kandidata imat će svečanost redovničkog oblačenja.

Kako piše ljportal ovaj važan događaj obilježit će početak godine novicijata za osmorica mladića koji su odabrali put posvećenog života u Hercegovačkoj franjevačkoj provinciji.

Svečani obred oblačenja u franjevački habit bit će pod Svetom misom u 18 sati, označavajući prelazak novaka u godinu novicijata ili godinu kušnje. Nakon obreda, novaci će zajedno sa svojim odgojiteljem krenuti u samostan na Humcu, gdje će provesti sljedeću fazu svog formacijskog puta – novicijat. Svi kandidati koji su odabrali ovo posvećeno putovanje već su prošli postulaturu u samostanu u Mostaru.

Kandidati su Marko Lasić iz župe sv. Petra i Pavla u Mostaru, Andrija Šego, Tomislav Barać te Ivan Vasilj iz župe sv. Jakova u Međugorju, Renato Prusina iz župe Krista Kralja u Čitluk, Bože Tolo iz župe Bezgrešnog Začeća BDM u Posušju, Mate Tadić iz župe Presvetog Srca Isusova u Kongori i Petar Zrinušić iz župe sv. Mihovila Arkanđela u Tomislavgradu.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO