Engleska u ekstazi, Southgate je opet heroj nacije

Datum objave: 11.07.2024   Broj čitanja: 375
Naslovnice svih otočkih medija preplavile su pohvale kako je, do sada, toliko osporavani izbornik majstorskim potezima promijenio tijek utakmice.
Engleska u ekstazi, Southgate je opet heroj nacije


Engleska je pobijedila Nizozemsku u polufinalu Europskog prvenstva u Njemačkoj 2-1 i plasirala se u finale. Utakmicu je prelomio Ollie Watkins, koji je u igru ušao u 81. minuti umjesto načetog kapetana "tri lava" Harryja Kanea. Samo devet minuta kasnije osigurao je naciji nezaboravan trenutak.

Mediji na otoku su u ekstazi zbog još jednog finala na koje ih je odveo Gareth Southgate. Izbornik je do sada bio predmet žestokih kritika, ali nakon pobjede nad "oranjem", čini se da je sve zaboravljeno. Ovo je drugo uzastopno finale Eura na koje je Southgate odveo momčad.

- Pogledajte samo emocije na licu Garetha Southgatea! Ovo prvenstvo donijelo je kritike sa svih strana, a on ih je sve ušutkao. Neki su navijači željeli da ga se smijeni nakon grupne faze, pa nakon osmine finala, čak i nakon četvrtfinala. Ali on neprestano ušutkava kritičare i dovodi Englesku u finale. Večeras zaslužuje toliko pohvala - piše engleski Daily Mail.

- Tjednima smo vrištali Southgateu da napravi zamjene. I onda je na dortmundskom Westfalenstadionu engleski izbornik napravio najveću dvostruku zamjenu u povijesti svoje reprezentacije. Southgate je bio kritiziran i ismijavan posljednjih tjedana, ali ovdje je napravio majstorsku taktičku promjenu koja je Engleskoj donijela drugo uzastopno finale Eura - tvrde u Sunu.

Naslovnice svih otočkih medija preplavile su pohvale kako je, do sada, toliko osporavani izbornik majstorskim potezima promijenio tijek utakmice i odveo Englesku na korak do naslova.

Ne nedostaje niti pohvala za strijelca odlučujućeg gola Watkinsa.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO