Mel Gibson pisao nadbiskupu Viganu nakon što ga je Papa otjerao: Za mene i mnoge druge ti si najhrabriji heroj

Datum objave: 09.07.2024   Broj čitanja: 1361
Vi izražavate ključne probleme s institucijom koja je zasjenila pravu Crkvu i pozdravljam vašu hrabrost u izražavanju toga, ali više od toga u održavanju vjernosti pravoj Crkvi!
Mel Gibson pisao nadbiskupu Viganu nakon što ga je Papa otjerao: Za mene i mnoge druge ti si najhrabriji heroj

 
Glumac i filmski redatelj Mel Gibson napisao je pismo ohrabrenja nadbiskupu Carlu Mariji Viganòu nakon što je Vatikan objavio da je umirovljeni papinski nuncij ekskomuniciran, što znači da je isključen iz zajedništva s crkvom te mu je zabranjeno vršiti svećeničke dužnosti.


Pismo je doista šokantno s obzirom na koji način Mel Gibson govori o papi Franji, poglavaru Katoličke Crkve.


U pismu poziva Vigana da dođe služiti svetu misu u njegovu osobnu crkvu. Prenosimo pismo u cijelosti:


Dobrodošao si u moju crkvu


Poštovani nadbiskupe, siguran sam da ništa drugo niste očekivali od Jorgea Bergoglia. Znam da znaš da on nema nikakve ovlasti – pa nisam siguran kako će to utjecati na tebe u budućnosti. Nadam se da ćete nastaviti služiti misu i sami primati sakramente – doista je znak časti izbjegavati lažnu, postkoncilska crkvu.


Imate moje suosjećanje što javno trpite ovu tešku nepravdu. Za mene i mnoge druge ti si najhrabriji heroj. Kao i uvijek, pogodili ste čavao u glavu što se tiče Franjine nelegitimnosti.


Vi izražavate ključne probleme s institucijom koja je zasjenila pravu Crkvu i pozdravljam vašu hrabrost u izražavanju toga, ali više od toga u održavanju vjernosti pravoj Crkvi!


Ti si moderni Athanazije! Iznimno poštujem način na koji branite Krista i Njegovu Crkvu. Slažem se s vama 100% da je postkoncilska crkva Drugog vatikanskog sabora krivotvorena crkva. Zato sam sagradio katoličku crkvu koja služi samo tradicionalno bogoslužje. Dobrodošao si doći i služiti misu tamo bilo kada.

Naravno, biti nazvan raskolnikom i biti ekskomuniciran od strane Jorgea Bergoglia je poput znaka časti kada smatrate da je potpuni otpadnik i da vas izbacuje iz lažne institucije.

Zapamtite da pravi raskol zahtijeva inovaciju, nešto što vi niste učinili, ali nešto što Bergoglio čini svakim dahom.

On je, dakle, raskolnik! Međutim, on se već ipso facto ekskomunicirao svojim mnogim javnim krivovjerjima (kanon 188 u zakoniku iz 1917.).

Kao što već znate, on nema moć izopćiti vas jer čak nije ni katolik. Zato se radujte! S vama sam i nadam se da će me Bergoglio izopćiti i iz svoje lažne crkve. Bergoglio i njegove kohorte imaju odjeću i zgrade, ali vi imate vjeru. Bog te blagoslovio i čuvao. Ako ti bilo što treba samo pitaj, potrudit ću se da ti pomognem. S divljenjem i beskrajnim poštovanjem. Mel Gibson.

Podsjetimo Vigano je učestalo javno govorio kako je papa Franjo lažni papa, optuživao ga za krivovjerje zbog čega je prošli tjedan izopćen iz Katoličke crkve. Iako pozvan na Sud da se očituje, nije se pojavio te je presuda koja je odjeknula svijetom, donesena bez Viganove prisutnosti. Vigano prima ohrabrenja ljudi diljem svijeta, tako u tom nizu i Mel Gibsona, redatelja između ostalog najačeg filmskog prikaza o Isusu Kristu u povijesti –  filma Pasije.

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO