Uhićeni Slaven Zeljko i Hermedin Zornić!

Datum objave: 09.07.2024   Broj čitanja: 898
Sumnjiče se da su tijekom 2022. godine nezakonito zaposlili najmanje 15 osoba u gospodarsko društvo Operator - Terminali.
Uhićeni Slaven Zeljko i Hermedin Zornić!


Po nalogu Tužiteljstva Sarajevske županije, a po okončanju pretresa u privrednom društvu Operator - Terminali FBiH, pripadnici FUP-a su uhitili Hermedina Zornića i Slavena Zeljku.


Kako navode iz Tužiteljstva SŽ, oni su uhićeni zbog kaznenih djela zloupotreba položaja ili ovlasti i povreda ravnopravnosti pri zapošljavanju. Nakon kriminalističke obrade u FUP-u, osumnjičeni će biti predani u nadležnost Tužiteljstva SŽ.

Sumnjiče se da su tijekom 2022. godine nezakonito zaposlili najmanje 15 osoba u gospodarsko društvo Operator - Terminali FBiH bez raspisivanja javnog oglasa, odnosno mimo procedura.

Većina zaposlenih nisu ispunjavali uvjete za radna mjesta na koja su raspoređeni.

Gospodarsko društvo "Operator - Terminali Federacije" d.o.o. Sarajevo, je osnovano Odlukom Vlade Federacije BiH 2003. godine s osnovnom namjenom skladištenja nafte i naftnih derivata. U 100% su vlasništvu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.

Naknadnim odlukama Vlade FBiH, Društvu je na korištenje i raspolaganje dodijeljena imovina Energopetrola d.d., koja je izuzeta iz procesa dokapitalizacije od strane INA/MOL d.d.

To je terminal u Luci Ploče, kontinentalni terminali u Živinicama kod Tuzle, Blažuju kod Sarajeva, Mostar i Bihać, a dodijeljena je na korištenje i imovina tzv. vojnih terminala Misoča-Ilijaš, Pajtov han-Vareš, Pokoj-Bihać, Dretelj-Čapljina i Raštani - Mostar.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO