Hakeri srušili sustave u Hrvatskoj

Datum objave: 27.06.2024   Broj čitanja: 1211
Na meti hakera u četvrtak ujutro našao se Klinički bolnički centar Zagreb iz kojeg su priopćili da su zbog toga primorani isključiti sve sustave te da ta situacija neće ugroziti bolesnike, izvijestila je Hina.
Hakeri srušili sustave u Hrvatskoj

Hakerski napad na bolnicu izveden je dan nakon što su hakeri u srijedu popodne izveli DDoS napad na nekoliko internetskih stranica hrvatskih institucija, među kojima su Ministarstvo financija, Porezna uprava, HNB, Zagrebačka burza koje su proradile oko 20 sati.

''Sigurnost bolesnika nije ugrožena, svi hitni bolesnici su u salama. Sve funkcionira puno teže našim djelatnicima, ali funkcionira'', rekao je Milivoj Novak, pomoćnik ravnatelja KBC-a za kvalitetu.

''Bolnički informatički sustav bi trebao proraditi vrlo brzo, a izvor napada ne mogu znati, forenzika je uključena kao i sve nadležne službe'', dodao je.

Preglede koji su zakazani će svi pacijenti i obaviti, kaže.

''Preglede će svi obaviti. Mali problem je u tome da duže traje printanje nalaza, ali nitko neće biti poslan doma jer se srušio sustav'', kazao je.

Najbitnije je, navodi, da Hitna funkcionira.


''Zamolili smo Hitnu službu Zagreba da nas malo odtereti dok se problem ne riješi'', kaže i naglašava da podaci pacijenata nisu ugroženi te da nije došlo do curenja podataka.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO