Paula Tomić - Gdje smo mi? Pozvani smo biti Kristova slika

Datum objave: 24.06.2024   Broj čitanja: 865
Govorimo o miru, a mir nikada dalje nije bio od čovjeka.
Paula Tomić - Gdje smo mi? Pozvani smo biti Kristova slika

PIŠE: Paula Tomić

Postoje neke stvari koje majke jednostavno znaju i instinktivno žele zaštititi djecu od tih zala. Gospa vidi sve zamke zloga koje on tako lukavo stavlja na put Božjoj djeci, ne može ih ona sve imenovati u svojim porukama i zato je njezin poziv univerzalan: Djeco, budite sveti, izaberite put svetosti! Što je ta svetost na koju nas Gospa poziva? Ona nije ništa drugo nego moći reći zajedno sa sv. Pavlom kako ne živim više ja, nego dopuštam da Krist živi u meni po Duhu Svetom.

Imati Isusa u srcu, znati čuti njegov glas, moći gledati njegovim očima, misliti njegovim Duhom, govoriti njegovim riječima, ljubiti njegovim srcem…


Govorimo o miru, a mir nikada dalje nije bio od čovjeka. Zato što je čovjek izgubio Kristovu sliku u sebi. Mir će doći, tek kad čovjek odluči opet biti svet, opet biti Božji.

GDJE SMO MI?
Gospa je u subotu, 15. lipnja, na redovitom ukazanju vidjelici Mariji Pavlović – Lunetti poslala poziv svim vjernicima da se ujedine u molitvi za mir kroz devet dana do 43. godišnjice njezinih ukazanja u Međugorju (25. lipanj) s molitvom krunice na Brdu ukazanja kod Gospina kipa s početkom u 22,00 sata nakon kojeg će slijediti njezino izvanredno ukazanje oko 23,30 sati.

Mnogobrojni vjernici i molitvene skupine pridružile su se ovoj molitvi i preko on-line prijenosa, a najavljeni su i organizirani prijevozi vjernika na molitvu.


Ovo su dani koji su doista nekome promijenili život: najvažnije točke dana postale su odlazak na svetu misu i na molitvu, stavljen je Bog na prvo mjesto, onako kako je Gospa to uvijek u porukama tražila. Bilo bi lijepo kada ovaj način života neprestane molitve i discipline ne bi prestao nakon ovih milosnih devet dana, nego kada bi postali stil života – života koji je utemeljen na Bogu.


Preko nestanka struje i vode ovih dana, preko saharskog pijeska i otrovnih čestica koje nam zakriljuju sunce i narušavaju život, ekstremnih temperatura… Gospa kao da nam također govori kako dolazi vrijeme straha i tjeskobe i samo oni koji budu imali čvrstu vjeru i temelj u Bogu, moći će u srcu živjeti MIR!
Paula Tomić - Gdje smo mi? Pozvani smo biti Kristova slika
Paula Tomić - Gdje smo mi? Pozvani smo biti Kristova slika
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO