Dječak pokazao nevjerojatnu hrabrost: Ugrozio je svoj život da bi spasio prijatelja, izvukao ga je iz bazena

Datum objave: 21.06.2024   Broj čitanja: 1055
Osmogodišnji Gabriel Bratić postao je heroj nakon što je brzom reakcijom spasio život svom šestogodišnjem prijatelju Leonu, koji se utapao u olimpijskom bazenu u Sisku.
Dječak pokazao nevjerojatnu hrabrost: Ugrozio je svoj život da bi spasio prijatelja, izvukao ga je iz bazena

Sve se dogodilo na bazenima u Capragu, kada je Gabriel jedini primijetio da se Leon nalazi pod vodom, bez svijesti.


Jedan svjedok, koji je kontaktirao redakciju Indexa, opisao je dramatičnu situaciju u kojoj je dijete bilo potpuno neosviješteno i kako je Gabriel hrabro reagirao i izvukao ga iz vode, riskirajući vlastiti život. Ostali odrasli na bazenu u prvi trenutak nisu shvatili ozbiljnost situacije, misleći da se radi o igri.


“Gabriel je uhvatio Leona, iznio ga van bazena i pozvao pomoć, nakon čega su se skupili oko dječaka i priskočili mu u pomoć dok nije stigla Hitna pomoć. Zahvaljujući brzoj reakciji i hrabrosti Gabriela, Leon je spašen”, rekao je svjedok.


'U školi su mi pljeskali'

Gabriel je kasnije ispričao da je bio u blizini Leona kada je primijetio da se utapa te da je odmah reagirao izvukavši ga iz vode. Nakon što su Leonovi roditelji vidjeli što se dogodilo, odmah su mu priskočili u pomoć, a zatim je pozvana i Hitna pomoć. Leon je na kraju dobio potrebnu medicinsku pomoć na Odjelu pedijatrije.“Bio sam sretan kada sam ga izvadio iz vode. Mama mi je rekla da je ponosna na mene. U školi su mi pljeskali i rekli bravo. Učiteljica mi je rekla da sam superheroj”, rekao je Gabriel.


Ova hrabra akcija osmogodišnjeg dječaka naišla je na pohvale zajednice, a mnogi su istaknuli da bi Gabriel zaslužio posebno priznanje za svoj herojski čin spašavanja prijatelja, prenosi Press.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO