KAO NEKI TEST - Ekvador pretrpio nestanak struje u cijeloj zemlji

Datum objave: 20.06.2024   Broj čitanja: 1557
Gotovo je nezamislivo da u cijeloj zemlji nestane struje!
KAO NEKI TEST - Ekvador pretrpio nestanak struje u cijeloj zemlji

Ekvador je u srijedu poslijepodne doživio opći nestanak struje u cijeloj zemlji, a nacija od oko 18 milijuna ostala je najmanje jedan sat bez električne energije dok vlasti rade na rješavanju problema, objavio je ministar javnih radova Roberto Luque u srijedu za mrežu X.

 

"Došlo je do kvara na dalekovodu koji je uzrokovao kaskadno isključenje, tako da nema struje na nacionalnoj razini", rekao je Luque, koji je i vršitelj dužnosti ministra energetike, ne dajući dodatna objašnjenja.


U travnju je predsjednik Ekvadora Daniel Noboa proglasio izvanredno stanje u energetici i najavio planirana isključenja struje. Južnoamerička zemlja bori se sa sušom koja utječe na proizvodnju električne energije iz hidroelektrana.

Ispad je iznenadio Ekvadorce, posebice stanovnike glavnog grada Quita i korisnike podzemne željeznice, zaustavivši vlakove oko 15,20 po lokalnom vremenu.

"Zbog općeg kvara nacionalnog međusobno povezanog elektroenergetskog sustava, rad metroa Quito je prekinut dok se sustavi ponovno pokreću i provjeravaju", objavio je sustav metroa glavnog grada Quita na mreži X.

 
poster
 
 
 
 
 
 

Struja se vraćala postupno, iz jedne četvrti u drugu, sat vremena nakon nestanka struje, barem u Quitu, gradu od oko tri milijuna stanovnika, javila je agencija France Presse.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO