Talijanski regulator kaznio Metu

Datum objave: 05.06.2024   Broj čitanja: 713
Instagram nije odmah izvijestio korisnike da će prikupljati njihove osobne podatke..
Talijanski regulator kaznio Metu

Talijanski regulator za zaštitu tržišnog natjecanja (AGCM) objavio je da je Meti izrekao novčanu kaznu od 3,5 milijuna eura zbog propusta u upravljanju korisničkim računima na Facebooku i Instagramu, istaknuvši prikupljanje osobnih podataka za komercijalne svrhe i nejasne informacije o mogućnosti prigovora na suspenziju.

 

Instagram nije odmah izvijestio korisnike da će prikupljati njihove osobne podatke za komercijalne svrhe, objasnio je regulator u priopćenju objavljenom u utorak.

 

Meta nije precizirala ni donosi li odluke o suspenziji korisničkih računa na Instagramu i Faceboku na temelju automatizirane ili "ljudske" analize, naglasio je AGCM, dodajući da korisnici nisu dobili ni informacije o mogućnostima ulaganja prigovora.

 

To znači da nisu znali trebaju li uložiti prigovor sucu ili "vansudskom tijelu za rješavanje sporova", pojasnili su regulatori, istaknuvši i kratak, 30-dnevni rok za podnošenje prigovora.

 

Kompanija je tijekom postupka regulatorne provjere obustavila spornu praksu, dodali su regulatori.

 

Meta je istaknula da uvela izmjene za talijanske korisnike u kolovozu prošle godine.

 

"Još smo jasnije naveli kako koristimo podatke za prikazivanje personaliziranih oglasa na Instagramu i korisnicima ponudili dodatne informacije i opcije ulaganja prigovora na moguću suspenziju računa", rekao je glasnogovornik kompanije.

„Ne slažemo se s odlukom AGCM-a i proučavamo moguće mjere", dodao je.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO