Papa Franjo pozvao osobe posvećenoga života da svakodnevno njeguju svoj poziv

Datum objave: 31.05.2024   Broj čitanja: 1556
Papa Franjo uputio je 30. svibnja pozdrav sudionicima brazilskog Kongresa osoba posvećenoga života te je hvalio njihove različite karizme u izgradnji poslanja Crkve. Molio je da Kongres donese „obilne plodove u životu svake redovničke zajednice i Crkve u Brazilu“.
 Papa Franjo pozvao osobe posvećenoga života da svakodnevno njeguju svoj poziv

Dodao je kako su redovnici i redovnice pokazali veliku predanost naviještanju Kristove Radosne vijesti. „Zahvalan sam”, rekao je, „za neizmjerni dar poziva posvećenog života koji u svojim različitim karizmama obogaćuje crkveno zajedništvo i uvelike surađuje s poslanjem Crkve u cijelom svijetu“.

Podsjetio je kako se taj dar poziva mora njegovati svakodnevno kako bi redovnici i redovnice donosili plodove. Papa je pohvalio i izbor teme kongresa – „Ostanite u mojoj ljubavi“ – riječi koje je Isus uputio svojim apostolima u noći prije nego što je umro. Kako bi dobro živjeli poziv, „moramo ostati u Njegovoj ljubavi kroz stalni dijalog s Isusom u svakodnevnoj molitvi i vjernosti zavjetima koji lijepo izražavaju naše posvećenje“, poručio je.

 

Posvećeni život omogućava uočavanje ljepote kada je čvrsto ukorijenjena u Gospodinu. Evanđeosko siromaštvo, rekao je, vodi do više slobode; čistoća oslobađa osobu za ljubav bez posjedovanja i poslušnost nudi Isusov način pobjede nad našom težnjom za anarhijom.

Na kraju, papa Franjo je ohrabrio brazilske redovnike i redovnice da žive u sadašnjosti „podržani mistikom” svoje posebne karizme te da budu predani naviještanju Evanđelja na proročki način. „Ove želje i molitve povjeravam zagovoru Blažene Djevice Marije iz Aparecide, Majke posvećenih muškaraca i žena u Brazilu, koje od sveg srca blagoslivljam, također moleći da ne zaboravite moliti za mene“.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO