HRK Grude osvajač prvenstva, Hadžići KUP-a BiH

Datum objave: 27.05.2024   Broj čitanja: 1282
Završena je sezona 2023/2024.
HRK Grude osvajač prvenstva, Hadžići KUP-a BiH

HRK Grude- RK Hadžići 24:25(17:13)

Dvorana Borik Banja Luka

Gledatelja 250

Suci: Amar i Dino Konjičanin (Visoko)

Nadzornik: Marin Primorac (Ljubuški)

HRK Grude: Martina Šumelj, Dragana Vukosavljević, Gabriela Rašić, Matea Šumelj 3, Nina Marić, Karla Alpeza, Ema Jareb, Teodora Petković 10, Mia Lugonjić 1, Lea Bošnjak,Ina Džidić, Petra Sesar, Karla Lovrić 2, Lucija Vistorop 1, Ana Petrović 7, Zahida Zajmović

Trenerica : Zlata Zubac

Sedmerci:4(4)

Isključenja: 12 min


RK Hadžići
: Anđela Stojanović 8, Amina Hadžiabdić 1, Sara Čahtarević 3, Zerina Čajić, Adna Halebić 2, Dejana Kulić 7, Anisa Selimović, Amina Duratbegović, Lejla Bošnjak, Hana Sultsanić,Šejla Ganić, Sara Blečić 4, Hadžović Farah Merjem

Trenerica : Alma Hadžović

Sedmerci: 4(3)

Isključenja: 8 min


Prvu trećinu utakmice bolje je odigrala ekipa Hadžića koja je u prvih 20-ak minuta uglavnom imala prednost od 1-2 gola. Završnica prvog i početak drugog poluvremena su prošli u puno boljoj igri Gruđanki koje su imale prednost i od 5 golova, da bi u 45 minuti Hadžići ponovo došli do prednosti (21:20). Prava drama i igra gol za gol se nastavila do samog kraja utakmice, da bi na kraju pobjeda otišla na stranu ekipe Hadžića.

Na kraju možemo reći da je finale KUP-a BiH za rukometašice u potpunosti ispunilo očekivanja i donijelo veliku borbu, puno neizvjesnosti, dobar rukomet i sigurno je bilo prava promidžba ženskog BiH rukometa.

HRK Grude i ovim putem upućuje iskrene čestitke ekipi Hadžića na osvojenom naslovu pobjednika KUP-a BiH i na odličnoj sezoni koju su svojim dobrim igrama učini veoma zanimljivom i neizvjesnom, te su na kraju bili i doprvaci Premijer lige BiH.

Ovim putem zahvaljujemo i ŽRK Borac na srdačnom gostoprimstvu i veoma dobroj organizaciji završnog turnira KUP-a BiH za 2024. godinu.

Našim rukometnim kraljicama, čestitke za veliku borbenost na završnom turniru KUP-a, a posebno na još jednoj sjajnoj sezoni u kojoj su u Grude donijele 9. naslov prvakinja BiH i time potvrdili status najboljeg ženskog rukometnog kluba u povijesti BiH.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO