Fico se bori za život, objavljeni detalji o napadu na premijera Slovačke!

Datum objave: 15.05.2024   Broj čitanja: 554
Na Fica je ispaljeno nekoliko metaka u Handlovi, gradu sjeveroistočno od Bratislave, gdje se održavala sjednica vlade.
Fico se bori za život, objavljeni detalji o napadu na premijera Slovačke!


Slovačka vlada rekla je danas da se premijer Robert Fico, koji je pogođen u abdomen nakon sjednice vlade u Handlovi, nalazi u stanju opasnom po život nakon što je bilo potvrđeno da se radi o pokušaju atentata. Glasnogovornica bolnice u Handlovi prije toga kazala je da je bio pri svijesti kada je zaprimljen, da su mu sanirane ozljede i da je stabiliziran.

Povikao "Robo, dođi ovamo" pa zapucao

Na Fica je ispaljeno nekoliko metaka u Handlovi, gradu sjeveroistočno od Bratislave, gdje se održavala sjednica vlade. Mediji pišu da je Fico nakon sjednice vlade prišao građanima te da ga je zazvao jedan muškarac riječima "Robo, dođi ovamo" i da je na njega zapucao.

Nakon što su ga tjelohranitelji brzo odveli s mjesta događaja Fica su prevezli u bolnicu. Policija je odmah svladala napadača. Televizija TA3 objavila je da su ispaljena 4 metka od kojih je jedan pogodio Fica (59) u abdomen. List Pravda javlja da je ispaljeno 5 metaka od kojih su predsjednika vlade pogodila dva ili tri, u trbuh i prsa.

Ministarstvo unutarnjih poslova potvrdilo je da se radi o pokušaju atentata. "Potvrđujemo pokušaj atentata na premijera", rekao je glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova za Reuters.

Pravda piše da je napadač 71-godišnji muškarac. 

Tko je Fico?

Fico se prošle godine četvrti put vratio na mjesto premijera te srednjoeuropske zemlje, koja je članica Europske unije i NATO-a. Tijekom karijere duge tri desetljeća, Fico se kretao između proeuropskog mainstreama i nacionalističkih pozicija koje se suprotstavljaju politici Europske unije i SAD-a.

Također je pokazao spremnost da promijeni smjer ovisno o javnom mnijenju ili promijenjenoj političkoj stvarnosti, ocjenjuje Reuters.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO