Leko: Vlada ZHŽ isplatila sve obveze po sudskim presudama

Datum objave: 14.05.2024   Broj čitanja: 589
Riječ je o obvezama koje se odnose na tužbe proračunskih korisnika iz ranijih godina..
Leko: Vlada ZHŽ isplatila sve obveze po sudskim presudama

Zapadnohercegovačka županija s današnjim danom izmirila je sve obveze pristigle po sudskim izvršenjima, potvrdila je za Fenu ministrica financija i dopredsjednica Vlade ZHŽ Blagica Leko.

 

Prema njenim riječima, od 1. siječnja 2023. godine do danas na ime pravomoćnih sudskih ovrha koje su teretile transakcijski račun Zapadnohercegovačke županije iz proračuna ove županije isplaćeno je ukupno 5.558.305,67 KM, dok ukupni izmireni iznos u posljednjih devet godina iznosi čak 14.016.338,10 KM.


Naime, s intenzivnijim isplatama sudskih ovrha Vlada Zapadnohercegovačke županije krenula je 2015. godine na inicijativu tadašnjeg ministra financija Tonija Kraljevića koji je izmirenje ove vrste obveza stavio visoko na listu prioriteta.

Kako su istaknuli iz Ministarstva financija ZHŽ, plaćanje se vršilo temeljem redoslijeda zaprimanja pravomoćnih sudskih ovrha koje su teretile transakcijski račun ZHŽ. S izmirenjem ovih obaveza Zapadnohercegovačka županija nije stala čak ni u pandemijskim godinama kada je bilježeno smanjenje prihoda, te je u razdoblju 2019. - 2022. godina na račune proračunskih korisnika uplaćeno 5.049.169,29 konvertibilnih maraka obveza nastalih sudskim presudama.

Inače, riječ je o obvezama koje se odnose na tužbe proračunskih korisnika iz ranijih godina, a sredstva su isplaćena s proračunske pozicije Ministarstva financija ZHŽ.

 
poster
 
 
 
 
 
 

-Drago mi je da je priča isplate sudskih izvršenja završena, te da ova vrsta obveza više ne tereti transakcijski račun ZHŽ. Od ukupne isplaćene sume najviše sredstava uplaćeno je na račune prosvjetnih djelatnika i djelatnika MUP-a ZHŽ, zaključila je ministrica Leko.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO