Od posljedica nesreće preminula ugledna hrvatska liječnica, od Vesne se opraštaju brojni roditelji malih pacijenata

Datum objave: 14.05.2024   Broj čitanja: 3908
Vozač kamiona iz Splita odgovarat će kazneno za izazivanje prometne nesreće sa smrtnom posljedicom.
Od posljedica nesreće preminula ugledna hrvatska liječnica, od Vesne se opraštaju brojni roditelji malih pacijenata


Od posljedica teških ozljeda zadobivenih u prometnoj nesreći prošlog tjedna, u zadarskoj bolnici je preminula 51-godišnja liječnica iz Splita. Hrvatska udruga za promicanje prava pacijenata objavila je kako je u pitanju prim. dr. sc. Vesna Pavlov, liječnica Zavoda za neonatologiju KBC-a Split. Potvrdu je Slobodna Dalmacija dobila i iz Ravnateljstva KBC-a Split, gdje svi tuguju za omiljenom kolegicom.

Oplakuju je i pacijenti, ponajprije roditelji njenih malih pacijenata s Neonatologije.

- Opraštamo se od one koja je bila najljepši primjer liječništva! Počivaj u miru, draga Vesna Pavlov - napisali su na FB stranici Udruge za promicanje prava pacijenata.

U članku objavljenom u rujnu prošle godine navodi se kako dr. Pavlov na Zavodu radi 16 godina i kaže da je rad ovdje poseban i emotivno zahtjevan.

„Trudimo se napraviti granicu između emocija i posla, no često nam to nije moguće. Najteže je kad nešto pođe po zlu i nastanu problemi koje ne možemo riješiti. Za roditelje nema ništa gore nego izgubiti vlastito dijete. No i nas to dosta pogodi. Teško se oporavljamo. Ali puno je i lijepih stvari, kada se dijete izliječi, kada naši palčići odlaze doma, osmijesi roditelja, susreti po gradu… To je super. Sretna sam što radim posao kojeg volim i koji me ispunjava. Da mogu ponovno birati, opet bi ovo izabrala“, kazala je prije nekoliko mjeseci dr. Pavlov.

I inicijativa ‘Palčić gore‘, kao i Klub roditelja nedonoščadi "Palčići" od dr. Pavlov se oprostila dirljivim riječima. Nije ni čudo, podržavala je brojne njihove akcije, brinula o njihovoj djeci...

- Pokušavamo naći prave riječi na ovakvu tragičnu vijest. Kako izraziti svoju tugu, što napisati? Nažalost, napustila nas je naša predivna doktorica Vesna Pavlov, jedna od hrabrih doktorica splitske neonatologije. Kako zahvaliti ženi koja je spasila toliko naših Palčića, omogućila našim roditeljima da sa svojom djecom na rukama iziđu iz bolnice - zahvalili su iz Udruge omiljenoj liječnici.

Dr. Vesna Pavlov dolazi iz poznate splitske liječničke obitelji...

Podsjetimo, prometna nesreća zbog čijih je posljedica smrtno stradala dr. Vesna Pavlov dogodila se u srijedu, 8. svibnja, oko 16,45 sati na dionici državne ceste Babindub - Zemunik.

Prema rezultatima očevida, do prometne nesreće je došlo kada je 55-godišnji vozač upravljajući teretnim vozilom s prikolicom splitskih registracijskih oznaka, krećući se u smjeru Zemunika, naletio na osobno vozilo splitskih registarskih oznaka koje se kretalo ispred njega u istoj prometnoj traci. Od siline udara osobno vozilo se odbilo, nakon čega se zarotiralo i potom udarilo u zaštitnu ogradu, dok se teretno vozilo nastavilo kretati do udara u zaštitnu ogradu na lijevoj prometnoj traci.

Nesretnoj vozačici osobnog automobila liječnička pomoć je pružena u OB Zadar gdje su joj konstatirane teške ozljede opasne po život. Nažalost, četiri dana kasnije, u nedjelju, dr. Vesna Pavlov je podlegla ozljedama.

Vozač kamiona iz Splita odgovarat će kazneno za izazivanje prometne nesreće sa smrtnom posljedicom.

Jutarnji list
Foto:Cropix

Od posljedica nesreće preminula ugledna hrvatska liječnica, od Vesne se opraštaju brojni roditelji malih pacijenata
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO