Maturanti se mogu odlučiti za ova najtraženija zanimanja u BiH

Datum objave: 13.05.2024   Broj čitanja: 835
Za svako zanimanje navedeno na listi, dostupni su i podaci o broju nezaposlenih osoba i broju zaposlenih sa evidencije nezaposlenih osoba u 2023. godini.
Maturanti se mogu odlučiti za ova najtraženija zanimanja u BiH

Agencija za rad i zapošljavanje Bosne i Hercegovine (ARZ) ponovo je izašla s inicijativom koja će olakšati odluku maturantima o tome koje škole upisati. Objavljivanjem podataka o najtraženijim zanimanjima širom zemlje, ARZ pruža dragocjene informacije o stanju na tržištu rada, bazirane na evidencijama nezaposlenih osoba.

Prema podacima dostupnim na internet stranici ARZ-a, www.arz.gov.ba, maturanti i njihovi roditelji mogu pronaći detaljne informacije o 5 najbrojnijih zanimanja po broju nezaposlenih osoba u oba entiteta, Brčko distriktu BiH, kao i u svih deset županija.

Osim toga, za svako zanimanje navedeno na listi, dostupni su i podaci o broju nezaposlenih osoba i broju zaposlenih sa evidencije nezaposlenih osoba u 2023. godini, što pruža cjelovitu sliku o potrebama tržišta rada.

"Ove informacije su ključne za maturante koji donose odluke o svom daljnjem obrazovanju i karijeri", priopćili su iz ARZ-a "Uz pomoć ovih podataka, moguće je donijeti informirane odluke o odabiru škole i zanimanja koje će im pružiti perspektivu na tržištu rada."

Detaljne informacije o najtraženijim zanimanjima mogu se pronaći na linku OVDJE.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO