Priopćenje za javnost sa 37. sjednice Vlade ŽZH

Datum objave: 13.05.2024   Broj čitanja: 1072
U ponedjeljak 13. svibnja 2024. godine, pod predsjedavanjem predsjednika Vlade Predraga Čovića, u Širokom Brijegu je održana 37. sjednica Vlade Županije Zapadnohercegovačke.
Priopćenje za javnost sa 37. sjednice Vlade ŽZH

Vlada je utvrdila tekst Nacrta Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj školi; Nacrta Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o odgoju i obrazovanju u srednjoj školi i Nacrta Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o udžbenicima i drugim nastavnim sredstvima za osnovne i srednje škole u Županiji Zapadnohercegovačkoj te ih uputila u daljnju proceduru Skupštine Županije Zapadnohercegovačke.

Vlada je uputila Izvješće o izvršenju Proračuna Županije Zapadnohercegovačke za razdoblje 01. 01. – 31.12. 2023. godine u daljnju skupštinsku proceduru.

Odluke donesene na sjednici Vlade

Vlada je donijela Odluku o isplati sredstava s pozicije „ Tekući prijenosi za Sveučilište u Mostaru, Studentski centar u Mostaru, Zavod za odgoj i obrazovanje“ iz Proračuna Županije Zapadnohercegovačke za 2024. godinu u iznosu 1.146.000,00 KM. Sredstva iz ove Odluke raspodjeljuju se kako slijedi:


Sveučilištu u Mostaru 520.000,00 KM, Studentskom centru u Mostaru do 326.000,00 KM za sufinanciranje smještaja i ishrane studenata iz Županije Zapadnohercegovačke, ovisno o broju studenata prema mjesečnom izvješću i Zavodu za odgoj i obrazovanje 300.000,00 KM za obavljanje djelatnosti i kurikulsku reformu.


Odluku o raspisivanju i provedbi Javnog natječaja za izbor i imenovanje na poziciju ravnatelj u Županijskom zavodu za pravnu pomoć


Odluku o raspisivanju i provedbi Javnog natječaja za izbor i imenovanje Upravnog vijeća Javne ustanove Dom zdravlja Grude.


Odluku o raspisivanju i provedbi Javnog natječaja za izbor i imenovanje Upravnog vijeća Javne ustanove Dom zdravlja Posušje.


Usvojeno Izvješće o radu

Vlada je usvojila Izvješće o radu Zavoda za zdravstveno osiguranje Županije Zapadnohercegovačke za 2023. godinu.

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO