Pregovori o povećanju osnovice plaća

Datum objave: 11.05.2024   Broj čitanja: 767
Prvi sastanak s predstavnicima sindikata korisnika proračuna najavljen je za utorak.
Pregovori o povećanju osnovice plaća

Nakon prošlogodišnjeg usklađivanja osnovice plaće za korisnike proračuna Srednjobosanske županije (SBŽ) te boljeg punjenja proračuna od očekivanog u prvom tromjesečju ove godine, iz Vlade SBŽ-a najavili su rebalans proračuna i novo povećanje osnovice.


Ministrica financija Mirjana Plavčić kazala je kako će se raditi na usklađivanju osnovice s federalnom.


- Ministarstvo financija i Vlada imaju dva osnovna razloga za pokretanje procedure rebalansa proračuna. Uputili smo dopis svim proračunskim korisnicima da se obrate određenim zahtjevima tamo gdje su potrebne neznatne korekcije. Prvi razlog za rebalans je planirano kreditno zaduženje u iznosu od 40 milijuna maraka, a drugi je usklađivanje, odnosno rast osnovica zaposlenima u javnom sektoru koji se financira iz proračuna SBŽ-a - kazala je Plavčić.


Ona je podsjetila da je FBiH prilično kasno dobila proračun za 2024.


- Ostali smo dosta ispod FBiH, koja je u posljednjem trenutku u zakonskom roku usvojila proračun, tako da nije bilo vremena za usklađivanje, pa ćemo iskoristiti ovu priliku kako bismo uskladili osnovice u našoj županiji s osnovicama u FBiH - kazala je Plavčić.


Prvi sastanak s predstavnicima sindikata korisnika proračuna najavljen je za utorak. Županijski premijer Tahir Lendo kazao je kako će se pokušati naći optimalno rješenje.


- Mislim da ćemo otvoriti važnu priču sa sindikatima da sustignemo osnovicu u Federaciji negdje od 1. srpnja. Otvorit ćemo pregovore, vidjeti što se može optimalno postići i doći do nekih zajedničkih rješenja za rebalans i planirati još određene korekcije jer znate da smo krenuli u proceduru kreditnog zaduženja - rekao je Lendo.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO