NAJAVA: Grudska biciklijada

Datum objave: 11.05.2024   Broj čitanja: 734
Ruta po kojoj će se voziti Biciklijada potpuno je primjerena za sve bicikliste, bicikliranje laganim tempom s dovoljnim brojem mjesta za odmor! Ukupna dužina Biciklijade je oko 40 km.
NAJAVA: Grudska biciklijada

NEDJELJA, 19. SVIBNJA 14.00 SATI

Start: Crkva Svete Kate GrudeRuta: Crkva svete Kate-Hotel Otok-Vinarija Matiša-Grude-Konjički klub Stina Sovići-Crkva svetog Stipana Gorica-Jezero Krenica-Rodna kuća Andrijice Šimića-Grude


Staza Biciklijade polazi ispred grudske ljepotice crkve Svete Kate uz policijsku, medicinsku pratnju i vozilo za slučaj kvarova, Vinarije Matiša na Višnjici gdje će biti prva točka za okrjepu i kušanje kapljice vina, nakon toga Biciklijada se vozi kroz centar Gruda i nastavlja prema Sovićima i Gorici. Konjički klub Stina u Sovićima je iduće mjesto gdje će Grudska Biciklijada zastati na osvježenje i kratko upoznavanje s bogatim aktivnostima Konjičkog kluba, nastavak vodi do Gorice, crkve Svetog Stipana, nove i stare crkve, bogatog arheološkog nalazišta i Franjevačke arheološke zbirke sv. Stjepana na kratko stručno predavanje. Nastavak Biciklijade vodi do nadaleko poznatog prelijepog jezera Krenica u Imotsko-Grudskom polju, jezero koje nikad ne presušuje, nastavak ide pored rodne kuće Andrijice Šimića, o čijoj slavi i poštenju ne treba trošiti puno riječi. Stazama kroz grudsko polje dolazimo do Gruda, gdje će u grudskom Parku hrvatskih branitelja biti priređen ručak za sve sudionike.
*Sudjelovanje na biciklijadi je na vlastitu odgovornost


Biciklistička ruta primjerena svim uzrastima.
*Biciklisti s cestovnim biciklima završni dio rute voziti će posebno.


Još jednom naglašavamo kako je ruta po kojoj će se voziti Biciklijada potpuno primjerena za sve bicikliste, bicikliranje laganim tempom s dovoljnim brojem mjesta za odmor! Ukupna dužina Biciklijade je oko 40 km.


DOBRODOŠLI!


Organizator: Biciklistički klub Grude uz podršku općine Grude

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO