FOTO: Na predstavljanju knjige Mire Gavrana ekskluzivno su predstavljeni i 'Urotnici'

Datum objave: 07.05.2024   Broj čitanja: 1166
Usred promocije ekskluzivno su prikazane prve scene iz filma ‘Urotnici’ u režiji trostrukog dobitnika nagrade Emmy Bobbyja Boška Grubića.
FOTO: Na predstavljanju knjige Mire Gavrana ekskluzivno su predstavljeni i 'Urotnici'


Dva sjajna kulturna događaja donijelo je ljubiteljima kulture Mostarsko proljeće 2024. – 26. Dani Matice hrvatske. Naime, u Galeriji kraljice Katarine Kosače, u suradnji s Hrvatskom akademijom za znanost i umjetnost u BiH, predstavljen je roman Portret duše predsjednika Matice hrvatske, književnika i najizvođenijeg hrvatskog dramskog pisca Mire Gavrana.


Ovaj emotivni roman u kojem se pripovijeda o sedam žena (i u životu svake od njih važno mjesto zauzima slikar Benjamin) izišao je iz tiska u rujnu 2023. godine u izdanju Mozaik knjige iz Zagreba i naišao na iznimno topao prijam i kritike i publike. Već u listopadu iste godine zagrebački ITG objavio je prijevod na engleskom jeziku.


Događaj je moderirala glavna tajnica Matice hrvatske Misijana Brkić Milinković koja je kroz intervju s Gavranom otkrila brojne zanimljivosti iz književnog, ali i privatnog života jednog od najuspješnijih hrvatskih umjetnika.


Nazočnima se u sklopu večeri obratila i akademkinja Ljerka Ostojić, te počasni predsjednik Matice hrvatske, akademik Josip Muselimović.


Usred promocije ekskluzivno su prikazane prve scene iz filma ‘Urotnici’ u režiji trostrukog dobitnika nagrade Emmy Bobbyja Boška Grubića, gdje je Gavran napravio scenarij, a prve scene su snimane u Čakovcu prije dva mjeseca.Herc.info

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO