Žena upletena u skandal oko donacija poklonila Ratku Periću kalež

Datum objave: 14.09.2017   Broj čitanja: 2651
Najpoznatija 'Hrvatska žena', dugogodišnja braniteljica interesa Hrvata čiji muž ima čak sedam funkcija Borjana Krišto još se jednom pokazala i kao prva kada treba biti dobra s crkvenim vrhom. S obzirom da crkveni vrh prešućuje njezine skandale, ne spominje ni ona njihove.
Žena upletena u skandal oko donacija poklonila Ratku Periću kalež

 

„Dragi naš slavljeniče, preuzvišeni oče biskupe Ratko, srdačno Vas pozdravljam, a preko vas i sve oce biskupe, svećenike, redovnike, redovnice, rodbinu, prijatelje i goste. Čestitam Vam 25. obljetnicu biskupskog ređenja, hvala vam i u ime mojih kolega, na svim riječima i darovima koje ste nam uputili tijekom Vase službe, a posebno na današnjem misnom slavlju. Pravi dar duha posvećenog Crkvi, vidljiv je kroz 25. godina djelovanja biskupa Perića. Želim vam dobro zdravlje i neka vas na tome vašem putu čuva i prati dragi Bog, da još možete obavljati ovu vašu svetu i odgovornu dužnost“, kazala je između ostalog Borjana Krišto predsjedateljica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, uručivši biskupu Periću poklon – kalež za 25. obljetnicu biskupskog ređenja.

 

Inače Borjana Krišto najpoznatija je postala u ožujku ove godine, iako je niz godina političarka, i to nakon što je otkrivena donacija od 100 tisuća KM Tihani Krželj, njenoj nevjesti. Tihana Krželj udana je za jedinog Borjaninog brata, a cijelo Livno potresa saznanje koliko je proračunskih sredstava stizalo u udrugu Krželjevih, u trenutku dok iz Livna trbuhom za kruhom odlaze rijeke mladih ljudi. Tihana se za Borjaninog brata Ljubomira udala prije gotovo tri desetljeća, a Borjana im je čak bila i vjenčana kuma.

 

Ubrzo se javio njezin zaštitnik fra Vinko Sičaja, poznat po bedžu HDZ-a na habitu, te kazao kako su novci namijenjeni crkvi, no pod pritiskom javnosti u Livnu i činjenici da je samo prošle godine Livno napustilo 560 obitelji, povukao se.

 

Onda je bivši HDZ-ovac Frano Krišto čiji je otac bio branitelj, a čija je cijela obitelj trbuhom za kruhom završila u Njemačkoj, ogorčen bacio kamenje na Borjaninu kuću i sad je zbog toga na sudu.

 

On je na sudu, ali za slučaj 'Hrvatska žena' nitko nije odgovarao.

 

Inače, suprug Borjane, Branko Krišto, nositelj je sljedećih funkcija: Član županijskog odbora HDZ-a BiH, zastupnik u Skupštini HBŽ, predsjednik kluba HDZ BiH u Skupštini HBŽ, predsjednik upravnog vijeća Sveučilišta u Mostaru, pomoćnik ravnatelja Županijske bolnice Livno, predsjednik povjerenstva za odobravanje vanjskog liječenja, predsjednik povjerenstva za određivanje specijalizanata.

 

Tu informaciju je izrekao Draško Dalić, član HDZ-a i bivši predsjednik Vlade Herceg-Bosanske županije koji je deložiran s funkcije.

 

Inače, iz Borjaninog Livna je prema podacima Unije za održivi povratak i integracije u Bosni i Hercegovini u 2016. godini otišlo 560 obitelji.

 

Svako dobro hrvatskom narodu u BiH.

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2022
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO