Zelenski: Američka pomoć će donijeti pravedan kraj rata s Rusijom

Datum objave: 21.04.2024   Broj čitanja: 1127
Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski izrazio je zahvalnost što je Zastupnički dom američkog Kongresa usvojio zakona o stranoj pomoći njegovoj zemlji i kazao je da će ta pomoć spasiti živote i "donijeti pravedan kraj" rata s Rusijom.
Zelenski: Američka pomoć će donijeti pravedan kraj rata s Rusijom

-Zahvalan sam Zastupničkom domu Sjedinjenih Država, objema stranama i osobno predsjedniku Mikeu Johnsonu na odluci koja drži povijest na pravom putu - napisao je Zelenski na društvenoj mreži X.

Ukrajinski predsjednik naglasio je da će to "spriječiti širenje rata, spasiti tisuće i tisuće života i pomoći da obje naše zemlje postanu jače".

- Svakako ćemo iskoristiti američku podršku da ojačamo obje naše zemlje i donesemo pravedan kraj ovog rata. Rata koji Putin mora izgubiti - kazao je.

Očekuje se da će američki Senat, koji je donio sličnu mjeru prije dva mjeseca, idućeg tjedna odobriti te zakone i proslijediti ih predsjedniku Joeu Bidenu na potpisivanje.

-To je izvanredna podrška koja nam je potrebna da održimo financijsku stabilnost i pobijedmo - istaknuo je ukrajinski ministar financija Sergej Marčenko u objavi na društvenoj mreži X.

Premijer Denis Šmihal, u poruci na Telegramu, naveo je da je usvajanje zakona dokaz da su Sjedinjene Države pokazale "vodstvo i odlučnost" u borbi za mir i sigurnost.

Šmihal je izrazio zahvalnost na odobrenju odredbi koje bi pomogle da se pripremi teren za Sjedinjene Države da zaplijene rusku imovinu i predaju je Ukrajini na obnovu nakon ratnih razaranja.

- Dobit ćemo važan resurs za pobjedu i obnovu - napisao je on na Telegramu, prenosi Reuters.

Predstavnički dom američkog Kongresa usvojio je u subotu paket pomoći od 95 milijardi dolara za Ukrajinu, Izrael i druge saveznike Sjedinjenih Američkih Država (SAD). Dom je usvojio zakon o pomoći Ukrajini u vrijednosti od 60,8 milijardi dolara.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO