Zatvoren 25. Međunarodni sajam gospodarstva - Mostar 2024.

Datum objave: 20.04.2024   Broj čitanja: 1530
Zemlja partner 25. međunarodnog sajma gospodarstva u Mostaru bila je Republika Hrvatska
Zatvoren 25. Međunarodni sajam gospodarstva - Mostar 2024.

Dvadeset peti međunarodni sajam gospodarstva – Mostar 2024., na kojem se predstavilo više od 800 izlagača iz 30 zemalja, u subotu je zatvorio svoja vrata.

Ovogodišnjim sajmom, koji se održao od 16. do 20. travnja, prema riječima organizatora, podignuta je ljestvica kad je riječ o predstavljanju izlagača, samoj organizaciji, izgledu štandova i konferencijskom i zabavnom dijelu manifestacije.

- Slobodno možemo kazati da je ovo bilo najbolje izdanje sajma. Prema reakcijama izlagača i posjetitelja imali smo sajam kakvog se ne bi postidjeli ni veći gradovi u radije pa i u svijetu. Hvala svima koji su doprinijeli organizaciji, kako izložbenog tako i konferencijskog dijela sajma i tako Mostarski sajam čvrsto pozicionirali u sami vrh najboljih sajmova u regiji - kazala je direktorica Mostarskog sajma Dalfina Bošnjak.

Zemlja partner 25. međunarodnog sajma gospodarstva u Mostaru bila je Republika Hrvatska, koja se na Sajmu predstavila na više od 400 m2 s 43 tvrtke.

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković je, u nazočnosti brojnih lidera iz regije, proglasio sajam otvorenim. S govornice Mostarskog sajma poslane su poruke mira i o potrebi međusobne suradnje zemalja regije, koje je prenijelo oko 300 akreditiranih novinara, poslavši pozitivnu sliku iz Mostara u cijeli svijet.

Izlagači su iskazali jak poduzetnički duh, što je rezultiralo brojnim poslovnim dogovorima. Interes za nastup na sajmu pokazale su i zemlje koje ranije nisu bile prisutne u Mostaru, a nekoliko država pokazalo je interes da nam budu zemlja partner, o čemu ćemo javnost obavijesti kad se postigne konkretan dogovor.

Tijekom sajma, održano je nekoliko iznimno posjećenih i značajnih konferencija, foruma, stručnih skupova, radionica i okruglih stolova, od kojih izdvajamo Treći mostarski ekonomski forum, u organizaciji Gospodarske komore FBiH i Hrvatske gospodarske komore na kojem je dominantna tema bila EU perspektiva BiH.

Na sajmu se govorilo u ulaganjima u BiH, potpisan je sporazum o suradnji s FIPA-om, o korištenju europskih fondova, prekograničnoj suradnji, gastronomiji, zapošljavanju mladih, digitalizaciji, turizmu, intelektualnom vlasništvu, IT sektoru.

Brojni posjetitelji mogli su uživati u raznovrsnom kulturno-zabavnom programu za sve uzraste. Dodijeljene su i nagrade najboljim vinima, kao i priznanja za najuspješniji nastup na 25. međunarodnom sajmu gospodarstva.


>> FOTO: Sajam gospodarstva u Mostaru, sveobuhvatan u svojoj vrhunskoj ponudi


>> FOTO: Otvoren je 25. Međunarodni sajam u Mostaru! Plenković održao govor! Šalju se snažne poruke


>> Hrvatska ovogodišnji zemlja partner mostarskog Sajma gospodarstva

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO