Otvoren Počasni konzulat Republike Rumunjske u Mostaru

Datum objave: 17.04.2024   Broj čitanja: 1755
Prvo rumunjsko konzularno predstavništvo u BiH.
Otvoren Počasni konzulat Republike Rumunjske u Mostaru

Predsjednica Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Marija Buhač i rumunjski veleposlanik u BiH NJ.E. Anton Pacuretu, u nazočnosti počasnoga rumunjskog konzula u Mostaru Davorina Vidačkovića, gradonačelnika Grada Mostara Marija Kordića i predsjednika Asocijacije poduzetnika Hercegovine Damira Vidačka, svečano su danas, u mostarskoj ulici Stjepana Radića, otvorili prostorije Počasnoga konzulata Republike Rumunjske u Mostaru, inače prvoga rumunjskog konzularnog predstavništva u BiH.


U prigodnomu je obraćanju diplomatskom osoblju i svim djelatnicima konzularnoga ureda zaželjela poslovni i privatni uspjeh, na radost i prosperitet žitelja dvaju prijateljskih zemalja.

 

- Rumunjska i BiH imaju uistinu dobre i prijateljske odnose. Nas vežu ne samo zemljopisna blizina nego i povijesna, društvena i kulturološka sličnost. Na našim su prostorima Rumunjska, njezine institucije i gospodarstvenici dosad implementirali značajan broj društvenih, javnih i investicijskih projekata koji su pomogli unaprjeđenju ukupne kakvoće života i rada u ovoj zemlji. Znajući kako su nam predstavnici Rumunjske nesebično na raspolaganju za razmjenu bogatih iskustava i znanja koji su nam od osobite važnosti na našemu europskom putu, radost zbog ovoga događaja time je i veća. No, u svakodnevnomu, tehničkom smislu, ovaj će konzularni ured imati važnu ulogu mosta među našim narodima i snaženju međusobnoga razumijevanja, potpore, tako i konkretne suradnje, nadam se i snaženja investicijskih projekata u našoj županiji – kazala je Buhač, dodavši kako Vlada HNŽ-a stoji na raspolaganju u svim procesima koji će odnose dvaju država učiniti još i boljima, konkretnijima i uspješnijima.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO