Fra Ljubo Kurtović u Tihaljini: Učinimo sve što je moguće, onda će Bog učiniti ono što je nemoguće!

Datum objave: 14.04.2024   Broj čitanja: 3249
Fra Ljubo Kurtović, župnik u Tihaljini, predvodio je svetu misu za sve nestale i poginule branitelje i za hrvatski narod ove nedjelje.
Fra Ljubo Kurtović u Tihaljini: Učinimo sve što je moguće, onda će Bog učiniti ono što je nemoguće!


Na njoj je nazočio politički vrh Hrvata u BiH na čelu s Draganom Čovićem, nositelj liste HDZ-a u 11. izbornoj jedinici Zvonko Milas i grudski načelnik Ljubo Grizelj kao domaćin događaja, te brojni drugi politički dužnosnici.

Svoju propovijed fra Ljubo je počeo primjerom iz svakodnevnog života. - Jedna očajna žena pisala je pismo i u njemu opisala svoju situaciju. 14 godina smo muž i ja imali dobar brak unatoč postu i odricanju, a već 12 godina moj muž boluje. Bog nas zaboravio - napisala je, započeo je fra Ljubo. Zatim je nastavio. - Nije nas zaboravio, nikog nije zaboravio, nego baca nas visoko da vidimo svjetlo i onda nas baca sve dublje, da shvatimo život. Postoje usrećujuća Božja iskustva, ali postoji i Božja udaljenost koju su doživjeli i učenici. Oni su najprije spoznali Gospodina, pa ih je obuzela tjeskoba i užas. Isus ih je zatim ohrabrio, naučio ih spisima o tome da će On uskrsnuti, a oni, učenici, govoriti o obraćenju - poručio je fra Ljubo.

Kazao je i da na ovom svijetu radosti i žalosti dođe kraj. - Željeli bismo radost produljiti do beskraja. Ali radosti dođe kraj kao i žalosti. To poznaje svaka obitelj, svaki narod, pogotovo naš narod. Prošli smo i trenutke tame, očaja i beznađa, ali smo kao narod ustrajali do slobode. Ali morali smo još više ustrajati - naglasio je.

Poručio je i da treba ustrajati u životu. - Relativno je lako dobro početi, lako se, primjerice, oženiti, ali treba ustrajati u braku, odlukama. Naš životni put ne ide uvijek asfaltom, ima i makadama i rupa. Ali najvažnije je, kad padnemo, ne ostati ležati na zemlji. Zato nam je Isus ohrabrenje i nada. Zato što postoji Uskrs, nemamo pravo biti očajni. S Isusom i smrt ima smisla. U ovoj misi molimo za poginule i za naš narod. Da oni koji nas vode promiču mir, pravdu, jednakost. Pomažimo i dokažimo da ne vrijedi ona poslovica: dva Hrvata tri stranke. Naše je moliti, vjerovati, truditi se i ako učinimo sve što je moguće, onda će Bog učiniti ono što je nemoguće.
Uskrs nije duh. Uskrs daje smisao našem životu, svim našim naporima, trudovima, mukama, žalosti. Zato što postoji Uskrs, život ima smisla, zaključio je fra Ljubo.


Grude.com


FOTOGALERIJA:
FOTOGALERIJA: HDZ - Završni skup u Tihaljini 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Grude15.04.2024 09:16 sati
    Lijepa propovijed.
  • HDZ15.04.2024 08:41 sati
    Seljačetine
  • Mrki14.04.2024 23:07 sati
    Odkad je udbo pošla u crkvu odoše kola nizbrdo
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO