'Istraga Dankine smrti neće stati, moguće je da u cijeloj priči postoji nalogodavac!'

Datum objave: 05.04.2024   Broj čitanja: 4953
Mi ovdje imamo tvrdnju da je dijete bilo živo u trenutku odvođenja, ima mnogo detalja do kojih ne znam kako su došli.
'Istraga Dankine smrti neće stati, moguće je da u cijeloj priči postoji nalogodavac!'


Djevojčica Danka Ilić žrtva je prometne nesreće, ali i monstruoznog zločina dvojice počinitelja koji su njezino tijelo bacili na divlji deponij, a policija sumnja da je tijelo jedan od osumnjičenih naknadno prebacio na drugu lokaciju, objavio je u četvrtak MUP Srbije nakon desetodnevne potrage.

Nestanak djevojčice na teritoriju Banjskog Polja kod Bora na istoku Srbije prijavljen je 26. ožujka i za njom je pokrenuta opsežna potraga koja se proširila i izvan granica zemlje.

Srbijanski ministar unutarnjih poslova Bratislav Gašić je na izvanrednoj konferenciji za medije detaljno objasnio postupke i saznanja istražnih policijski timova, forenzičara, rezultate GPS provjera, usporedne podatke bazičnih punktova i mobilne telefonije i prikupljenih izjava na temelju kojih je rasvijetljen ovaj slučaj.

Gašić je naveo da su uhićena dvojica djelatnika komunalnog poduzeća iz Bora i priznala su krivnju jer jer utvrđeno da su službenim automobilom "fiat panda" udarili djevojčicu nedaleko od dvorišta iz kojeg je izišla, a potom je stavili u prtljažnik te odvezli na deponiju i bacili tijelo.

‘VELIKA JE RAZLIKA U KAZNENIM DJELIMA‘

Psiholog Željko Mašović, odvjetnik Predrag SavićUglješa Grgur, zastupnik u Parlamentu i analitičar Saša Borojević komentirali su slučaj ubojstva Danke Ilić. Odvjetnik Savić je objasnio razliku u kaznenim djelima - udaranje djeteta automobilom, udaranje i bacanje tijela na deponij i udarac djeteta autom, ubojstvo i rješavanje tijela.

"Vrlo je velika razlika, ali da krenemo od ovog posljednjeg, kako je i procesuirano, teško ubojstvo, a uz to ovdje ima elemenata da je teško ubojstvo učinjeno na surov način, te su i prikrivali krivično djelo, pa bi u tom slučaju zapriječena kazna bila od deset godina, do doživotnog zatvora, piše Mondo.rs.

Da se dogodila druga situacija, to bi bilo izazivanje opće opasnosti u prometu, zapriječena kazna sa smrtnim posljedicama do osam godina, a tu bi se moglo dodati da nisu pružili pomoć osobi.

U prvoj situaciji bismo imali samo izazivanje opće opasnosti u prometu i da su pružili pomoć, ali bi se to završilo vjerojatno bez smrtne posljedice.

‘VIDJET ĆEMO...‘

Ovdje još imamo činjenicu da su oni bili u alkoholiziranom stanju.

Grgur je rekao da će istraga pokazati je li još osoba sudjelovalo u zločinu.

"To su zlikovci, a ne znam da li se na toj dvojici završava. Policija će još raditi na istrazi, vidjet će se tko je još umiješan i na koji način.

Borović se nadovezao riječima da možda postojinalogodavac. Smatra da je u trenutku nekakve panike došlo do kobnog završetka.

"Je li mi sada pričamo o tome što je istina ili kako je to dijete završilo ili pokušavamo doznati je li postojao nalogodavac. Ako je postojao nalogodavac koji je planirao otmicu pa je krenulo po zlu, dobro je poznato da je prvih dva sata presudno, je li tu panika uradi svoje, pa dođe do ubojstva, kako bi se oslobodili dokaza.

Mi ovdje imamo tvrdnju da je dijete bilo živo u trenutku odvođenja, ima mnogo detalja do kojih ne znam kako su došli. Također, jedan na drugog svaljuju krivnju i lažu.

‘PARANOJA U NARODU‘

Ja barem ne znam kako im vjerovati, teško se u ovakvim situacijama dolazi do prave istine", navodi Borojević.

Mašović je na kraju komentirao "paranoju" koja vlada u narodu. Prema njegovom mišljenju, trebalo bi usporiti s plasiranjem informacija u javnost.

"Trebalo bi spriječiti tu opću paranoju, ali i da ‘povučemo ručnu‘ s plasiranjem informacija, narod će nastaviti s teorijama.

Sada i da se povuče ručna sa serviranjem informacija, narod će da nastavi da pravi teorije u svojim glavama.

Potom ne znaš što je gore, da se daju ili da se ne daju informacije.

Psihološki, naš mozak kada nema informacije, on sam kreira vlastiti film.

 
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO