Rajka Mikulić: Biti na listi je čast, ali ujedno i velika odgovornost prema povjerenju hrvatskog naroda

Datum objave: 03.04.2024   Broj čitanja: 2403
Temeljna odrednica mog identiteta je i pripadnost hrvatskom narodu, obilježena već samom činjenicom rođenja u imotsko-hercegovačkom podneblju, najčistijoj esenciji istoga.
Rajka Mikulić: Biti na listi je čast, ali ujedno i velika odgovornost prema povjerenju hrvatskog naroda


HDZ je službeno počeo kampanju za Parlamentarne izbore u Hrvatskoj, a nositelj liste u 11. izbornoj jedinici je Zvonko Milas, Gruđanin po roditeljima, a Vukovarac po rođenju.

A lista se također zatvara grudskim imenom. Na njoj se nalazi Rajka Mikulić, rođena Imoćanka udana u Grude, majka dvoje djece.

- Temeljna odrednica mog identiteta je i pripadnost hrvatskom narodu, obilježena već samom činjenicom rođenja u imotsko-hercegovačkom podneblju, najčistijoj esenciji istoga. U njemu su moji korijeni, iz njega izrastam i u svom svakodnevnom bivanju osjećam suživljenost s njim, njegovo bìlo. Tu sam stekla temeljno obrazovanje, razvijala znanja i vještine, zaključno, formalno, sveučilišnom diplomom Studija socijalnoga rada i uposlenjem u Zavodu za zdravstveno osiguranje Županije Zapadnohercegovačke - navela je na svojoj stranici.

- Biti na listi je čast, ali ujedno i velika odgovornost prema povjerenju hrvatskog naroda kojeg ću zastupati svim svojim snagama u Hrvatskom saboru za nas Hrvate najčasnijoj instituciji Hrvata - poručila je Mikulić.

Njen dosadašnji djelokrug rada dugi niz godina obuhvaća socijalnu i zdravstvenu njegu i pomoć Hrvatima diljem BiH.

- Na poziv Vlade Republike Hrvatske odlučila sam uz zajedničku podršku biti još aktivnija i politički angažiranija, te ću biti vaš glas povjerenja koji ću nadasve opravdati i prenositi na ponos sviju nas - poručila je Rajka Mikulić.

Mnogi su Rajku upoznali i kroz Vukovar kojeg redovito posjećuje i gdje je položeno tijelo njenog brata, heroja Vukovara Velimira Đereka Sokola. - Neodvojiv dio moga identiteta, cijelog mog bivstvovanja, je i da sam sestra, navlastito sestra vukovarskoga heroja Velimira Đereka Sokola, čija je žrtva života za Domovinu, obilježila moje biće, dok god budem trajala. Njegove riječi: „Sestro, Hrvatska se ne brani na Trgu bana Jelačića“ i „Hrvati iz Širokog, Gruda, Viteza, iz cijele BiH, moja su braća,“ svakodnevno odjekuju u mojoj nutrini i nadahnjuju me da ne sustajem u izgradnji hrvatskoga zajedništva - njena je poruka.

Rajku Mikulić zaokružiti se može 17. travnja u cijeloj Bosni i Hercegovini i drugim državama u kojima je hrvatska dijaspora.

Nalazi se na HDZ-ovoj listi pod rednim brojem 14, a upravo je taj broj dovoljno zaokružiti za podršku njoj i HDZ-ovoj listi.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Ivan04.04.2024 10:04 sati
    Rajka Rajka rodila te hrvatica Majka kad dodes u sabor p****i majku onim ciganima
  • Mikulić03.04.2024 21:03 sati
    Svi Mikulići i ostali glasajte za Rajku! Rajka je uvijek spremna pomoći običnim ljudima. Ona je nastavila bratov život i živi za Hrvatsku! Sretno Rajka
  • Gruđo03.04.2024 19:50 sati
    Svi na izbore i glasamo za Rajku sigurno će imat šta reć u saboru ,mislim da neće šutit ko ovi dosad bravo Rajka !!!!!!
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO