Ovo su žene osumnjičene za otmicu male Danke! Traži se njihovo uhićenje

Datum objave: 03.04.2024   Broj čitanja: 1470
Mole se osobe ili svjedoci koji znaju gdje se žene nalaze ili gdje se nalazi dijete da se jave policiji.
Ovo su žene osumnjičene za otmicu male Danke! Traži se njihovo uhićenje


Bečka policija oglasila se priopćenjem za medije u kojem je dostavila i dvije nove fotografije djevojčice iz Beča koja podsjeća na nestalu Danku Ilić (2).

U priopćenju policija navodi i da su rođaci nestale djevojčice odgledali video nastao na stanici u Beču i da pretpostavljaju da bi to mogla biti Danka. Kako se navodi u priopćenju, oni trenutno traže žene koje su bile u društvu djevojčice koja sliči Danki i pozivaju ljude da se obrate policiji ako znaju njihovo mjesto boravka.

"Dana 30. ožujka 2024. srpski državljanin koji živi u Beču prijavio je da je na tramvajskoj stanici vidio dijete slično Danki. Nakon što su rođaci nestale djevojčice pogledali slike, pretpostavlja se da je vrlo vjerojatno riječ o nestaloj djevojčici iz Srbije. Bečka policija traži objavljivanje snimki po nalogu javnog tužitelja", priopćeno je.

Bečka policija naložila je uhićenje osumnjičenih, ali i objavljivanje njihovih slika u medijima. Apeliraju na sve građane koji su vidjeli dvije žene koje su snimljene s djevojčicom da odmah kontaktiraju policiju. "Mole se osobe ili svjedoci koji znaju gdje se žene nalaze ili gdje se nalazi dijete da se jave policiji. Informacije se traže u Državnoj kriminalističkoj policiji u Beču na 01-31310-33800 ili u bilo kojoj policijskoj postaji", objavili su.

Policija jučer: Ne možemo biti sigurni da je na snimci Danka

Austrijska policija i jučer se oglasila o snimci na kojoj je djevojčica koja nalikuje na Danku. "Ne možemo sa stopostotnom sigurnošću reći je li na snimci nestala djevojčica", rekao je glasnogovornik bečke policije Marcus Dietrich za Kleine Zeitung. 

Kazao je kako austrijska policija još uvijek pokušava potvrditi identitet djevojčice na snimci uz pomoć dostupne tehnologije.

"Muškarac koji je napravio video ispitan i trenutno nema drugih svjedoka. Prioritet policije je da pronađu djevojčicu sa snimke i dvije ženske osobe u čijem se društvu nalazila. Istraga se intenzivno odvija i naši kriminalisti dobro napreduju. Čim budemo imali nove informacije, odmah ćemo obavijestiti javnost", rekao je glasnogovornik bečke policije.

Podsjetimo, mala Danka nestala je 26. ožujka kod Banjskog polja u Boru i od tada se za njom intenzivno traga. 30. ožujka jedan stanovnik Beča, rodom iz Srbije, na jednoj tramvajskoj stanici snimio je djevojčicu koja podsjeća na malu Danku u pratnji dvije nepoznate žene. Nakon toga je izdana žuta Interpolova potraga, a i kriminalistička policija Austrije se odmah uključila u potragu.

Uključila se i hrvatska policija

I hrvatski MUP objavio je priopćenje o nestaloj Danki Ilić.

"U naselju Banjsko Polje u gradu Boru u Srbiji je u utorak, 26. ožujka 2024. godine nestala dvogodišnja djevojčica Danka Ilić. Ako imate bilo kakve informacije o njenom nestanku, možete ih dojaviti i hrvatskoj policiji na brojeve telefona 01/3788-754 ili 192.

Djevojčica je visoka 85 cm. Ima smeđu kosu i oči. U trenutku nestanka na sebi je imala maslinastozelenu jaknu, ljubičaste hlače i crne tenisice. Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske pruža potporu Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije u potrazi za nestalom dvogodišnjom djevojčicom aktiviranjem njenog profila u Nacionalnoj evidenciji nestalih osoba.

Policija Republike Srbije je 26. ožujka prvi put aktivirala sustav PRONAĐI ME (Amber Alert), sustav namijenjen hitnom javnom informiranju u slučaju nestalih maloljetnika. Kako djevojčica još uvijek nije pronađena, policija Srbije je zamolila za pomoć sve koji znaju bilo što o njoj, njenom mogućem kretanju ili okolnostima nestanka.

Informacije o nestaloj djevojčici dostupne su i na web stranici Interpola", objavila je hrvatska policija.

 

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO