Zračni promet u BiH: Mostar u skoku, Tuzla i Banja Luka krivci za pad

Datum objave: 02.04.2024   Broj čitanja: 801
Aerodromi u Tuzli i Banjoj Luci krivci pada zračnog prometa u BiH, piše Bloomberg Adria navodeći kako su u prva dva mjeseca ove godine zabilježili manji broj putnika u odnosu na isto razdoblje prošle godine.
Zračni promet u BiH: Mostar u skoku, Tuzla i Banja Luka krivci za pad

To je rezultat pada broja letova i kapaciteta niskotarifnih prijevoznika, posebno s Međunarodnog aerodroma Tuzla koji više nije baza Wizz Aira.

U prva dva mjeseca ove godine na četiri bh. aerodroma izvršeno je ukupno 2.435 operacija što je za 16,8 posto manje u odnosu na isto razdoblje prošle godine. U istom razdoblju opsluženo je 229.553 putnika što je za 20,1 posto manje od siječnja i veljače 2023. S druge strane, Aerodrom Mostar povećao je broj putnika s 35 u prva dva mjeseca prošle godine na 1.656 u istom razdoblju ove godine.

”Ono što je doprinijelo ovakvom rezultatu je uspostavljanje linije za Zagreb u prošloj godini. Također u 2023. Talijanski avioprijevoznik Aeroitalia započeo je sezonska ljetna leta iz Forlije u regiji Emilia-Romagna u sjevernoj Italiji za Mostar. Od ovog mjeseca kreću letovi i prema Beogradu, au tijeku su razgovori s drugim avio-kompanijama o uvođenju novih leta”, navodi Boomberg.


Uspoređujući podatke bh. i europskih aerodroma, tržište Bosne i Hercegovine zabilježilo je najveći međugodišnji pad u Europi, smanjivši se za 19,6 posto.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO