Ako želite imati drugačija uskršnja jaja, ovo morate isprobati

Datum objave: 30.03.2024   Broj čitanja: 931
Uskrs je pred vratima, a to znači i da polako počinjemo ukrašavati naše domove, kao i jaja.
Ako želite imati drugačija uskršnja jaja, ovo morate isprobati

Uskršnje pisanice danas doista mogu izgledati minimalistički, tradicionalno, ali i vrlo šareno, ekstravagantno ili pak glamurozno. Iako se većina nas odlučuje za kupovne boje jer su najbrži i najlakši način ukrašavanja, nerijetko to ne ispadne kako smo zamislili.

 

Boja na ljusci jajeta ponekad ne bude ravnomjerna, a nekada se čini kao da je nije ni bilo, dok nijanse nisu lijepe kao one na omotu pakiranja. Zbog toga smo odlučili pronaći nešto drugačije načine bojenja i ukrašavanja jaja. Od ručno crtanih cvjetova, jednobojnih sa šljokicama, točkastih, mramornih ili pastelnih pisanica..


I dalje su neizostavne one tradicionalne tehnike kao što je bojanje jaja u vinu, špinatu, ljubičastom kupusu, čaju ili bojanje jaja lukom i slično samo što sada te verzije isto tako možete nadograditi nekim dodatnim detaljima. Ručno iscrtavanje u bilo kojoj tehnici uvijek je poželjno, zbog čega se neki kreativno talentiraniji mogu okušati i u kaligrafiji.

 

Jaja se mogu ukrasiti i markerima i flomasterima, kao i vodenim bojama i temperama uz pomoć tanjeg kista, a dobar izbor su i masne boje, odnosno pastele, koje su zbog svoje masne teksture idealne za bojanje jaja neposredno nakon završetka kuhanja kako bi se boja s pastela mogla početi topiti.


Iako svako podneblje donosi neke svoje karakteristične pisanice i tehnike bojanja, u posljednje vrijeme svjedočimo raznim novim i modernim izdanjima.  U posljednje vrijeme sve su popularnija vesela i umjetnička izdanja pisanica, posebno u pastelnim nijansama, iako neće razočarati ni ona klasičnija, jednobojna jaja.

 
još ideja za bojanje pisanica potražite na ovom LINKU

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO