Mamić: Siromah sam, nemam ništa

Datum objave: 28.03.2024   Broj čitanja: 1415
Neka im je i njemu i Milanoviću na savjest, ali ja baš zbog njih prvi put neću izaći na izbore..
Mamić: Siromah sam, nemam ništa

Dok u Hrvatskoj na drugom suđenju u aferi 'Dinamo 2' bivši igrači jedan po jedan naglo zaboravljaju kako su dobivali keš na ruke od Zdravka Mamića, bjegunac od hrvatskog pravosuđa i pravomoćno osuđen za pljačku novca iz Dinama u intervjuu za Dnevni Avaz požalio se kako je siromah. Komentirao je i političku situaciju u Hrvatskoj, njegovog prijatelja Turudića, HDZ, SDP...


- Ne poznajem čovjeka kojem je više novca prošlo kroz ruke, a da je siromašniji od mene! Ja danas nemam ništa! Imam ime i prezime, imovine nemam, nula, račun ni u jednoj banci ne mogu otvoriti, ni u Europi, ni u BiH - požalio se bjegunac, koji je u BiH uložio u solarne elektrane koje bi mu mogle donositi milijun eura godišnje. Čistog profita. Komentirao je bjegunac od hrvatskog pravosuđa i pravomoćno osuđen za pljačku najmanje 116 milijuna kuna iz Dinama i aktualnu političku situaciju u Hrvatskoj. Kaže kako je uvijek glasao za HDZ, a na lokalnim izborima za Bandića.

- Ovi iz SDP-a mi to nikad nisu oprostili. Zorana Milanovića cijenim jer je fajter s ulice, a vidim da me u posljednje vrijeme i citira. No, zamjeram mu što kao pravnik nije ništa napravio da se ovaj moj politički progon spriječi, iako on nema nikakve ovlasti. Dobro je ovo što radi s ovim kriminalcima u pravosuđu i Ustavnom sudu i tu ima moju punu podršku. Puno prije sam od njega na to ukazivao, ali su on i drugi tada šutili. Ali kad zaigra mečka pred njihovim vratima - e, onda je drugačije - rekao je Mamić.

 

Ivan Turudić, glavni državni odvjetnik, sastajao se s Mamićem dok je ovaj bio pod istragom, iako je lagao da nije.

 

- Dobro ga poznajem i slobodno mogu reći da je to čestit i dobar čovjek. Prije njega su bili zlikovci u Državnom odvjetništvu, a on je častan, dobar, obiteljski čovjek. Mogu reći da mi je prijatelj, a to mu sada radi probleme. Ali nije on guzica, taj ne okreće leđa - taj je neustrašiv! Ne bore se oni jer on ima mana - pa prošao je sve sigurnosne provjere. Boje se jer dolazi po prvi put netko izvan njihovog sustava koji im remeti planove i budite sigurni da će ih puno zakukati. Jadna im majka kad uzme uzde u svoje ruke jer je vrstan pravnik i neustrašiv frajer. Siguran sam da će biti na ponos pravde i istine - rekao je Mamić.

Osvrnuo se i na Andreja Plenkovića.

-  Da nema njega, Hrvati bi se kuhali u loncima za ručak. Kad god je kriza, on je ona tableta za smirenje. Obrazovan i dobar političar. Jedan od rijetkih Hrvata koji nije lopov, ali su lopovi oko njega. Mnogi su to zloupotrijebili, iako nije normalno da mu ode iz Vlade 32 ministra. Znači da je loš trener. Zamjeram mu što ne dozvoljava da mi se pomogne, iako zna da je sve oko mene montirano. Imamo istog frizera pa sam jednom tamo rekao da sam ponosan što ga poznajem. Mislio sam da imam neku simpatiju kod njega, ali svi ga se boje i on neće da mi se po zakonu pomogne. Neka im je i njemu i Milanoviću na savjest, ali ja baš zbog njih prvi put neću izaći na izbore jer ne znam za koga više želim da pobijedi - zaključio je Mamić.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO