Zelenski: Putin je ološ i jadnik, on je 100 tisuća terorista poslao u Ukrajinu!

Datum objave: 24.03.2024   Broj čitanja: 1848
Ukrajinski predsjednik također je aludirao na mračnu teoriju koju je ranije iznijela njegova vojno-obavještajna agencija - da su same ruske vlasti bile povezane s napadom u Moskvi.
Zelenski: Putin je ološ i jadnik, on je 100 tisuća terorista poslao u Ukrajinu!


Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski je bio vidno ljut što se okrivljuje njegova zemlja zbog terorističkog napada u Moskvi za kojeg je odgovornost preuzeo ISIL.

Opisao je ruskog predsjednika i druge u Moskvi kao "ološ" jer su tamošnji napad povezali s Kijevom.

Sugerirao je da je "jadni" ruski vođa više zabrinut oko "pričvršćivanja" napada na Kijev nego za uvjeravanje vlastitih građana.

Zelenski je zatim okrenuo ploču prema Moskvi, rekavši da je poslala "stotine tisuća (svojih) terorista u Ukrajinu" otkako je započela invazija punog opsega u veljači 2022. godine.

Rekao je da te trupe sada brutaliziraju Ukrajinu, umjesto da štite Rusiju od stvarne prijetnje ekstremizma.

"Pale naše gradove... muče i siluju", rekao je Zelenski.

Ukrajinska policija otvorila je tisuće kaznenih slučajeva protiv ruskih vojnika od veljače 2022. godine.

Ranije u subotu, vojna obavještajna služba u Kijevu nazvala je konkretnu rusku tvrdnju da su naoružani napadači uhvaćeni u pokušaju bijega preko ukrajinske granice "apsurdnom".

To je aktivna linija bojišnice koja vrvi ruskim vojnicima i sigurnosnim službama.

Andriy Yusov je tvrdio da bi ideja da bi neko krenuo tamo nakon što izvede veliki napad na Moskvu bila ili "samoubilačka" ili "glupa".

Prema ruskim dužnosnicima, osumnjičenici su uhvaćeni u regiji Bryansk na putu na zapad prema Ukrajini. Ako je njihov automobil stvarno tamo zaustavljen, a to nije potvrđeno, mogli su ići prema Bjelorusiji.

U svom obraćanju, ukrajinski predsjednik također je aludirao na mračnu teoriju koju je ranije iznijela njegova vojno-obavještajna agencija - da su same ruske vlasti bile povezane s napadom u Moskvi.

Navodni motiv bio je ojačati Putinovu moć, prikupiti podršku za njegov rat i daljnju mobilizaciju.

Komentari se vraćaju na dugogodišnje sumnje u Rusiji zbog bombaškog napada na stambene blokove 1999. godine koji je bio okidač za Vladimira Putina, koji je u to vrijeme bio premijer, da pokrene rat protiv Čečenske Republike.

Ali Rusija i Ukrajina su uključene i u informacijskni rat, kao i u borbe na bojnom polju. Videozapis ISIL-a i tvrdnja da je izveo napad presjekla bi optužbe Kijeva baš kao što je učinila optužbe iz Moskve.

Lansiranja projektila u nedjelju ujutro na metu Ukrajine izgledaju kao obično kao ruski rat, a ne bilo kakva eskalacija kao odgovor na napad na Crocus City Hall - još.

Prije zore u nedjelju bilo je i izvješća o udarima Ukrajine na Krim - poluotok koji je Rusija ilegalno anektirala od Ukrajine 2014.

Za pripremu raketnog napada velikih razmjera potrebno je vrijeme, a ovo je drugi ruski napad od petka ujutro.

Grad Harkov još uvijek je uglavnom bez struje nakon što je napad tog dana bio usmjeren na energetsku infrastrukturu u cijeloj zemlji.

Ukrajina je sigurno spremna za još gore nakon sve retorike iz Moskve.

Ali napad na Crocus City Hall sugerira da se Rusija suočava sa stvarnom i značajnom opasnošću unutar svojih granica, a ne s lažnom prijetnjom koju je izmislila iz Ukrajine kako bi opravdala invaziju Vladimira Putina na Ukrajinu.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO