Booking pod istragom u Italiji

Datum objave: 23.03.2024   Broj čitanja: 1009
Porezna policija Guardia di Finanza pretražila je talijanske urede Booking.coma, dodaje se.
Booking pod istragom u Italiji

Talijanska agencija za zaštitu tržišnog natjecanja objavila je danas da je pokrenula istragu kako bi utvrdila zlorabi li digitalna platforma Booking.com dominantni položaj na tržištu hotelskog smještaja.


Talijanski regulator sumnja da web-stranica “preferiranim partnerstvom” s pojedinim hotelima “vjerojatno ometa učinkovito natjecanje na tržištu online prodaje usluga hotelskog smještaja i rezervacija, bar u (Italiji)”.

Takva strategija “šteti drugim online putničkih agentima, s negativnim učincima po smještajne kapacitete i, u konačnici, po potrošače koji se očituju u višim cijenama i ograničenoj mogućnosti izbora”, navodi se u priopćenju regulatora. Porezna policija Guardia di Finanza pretražila je talijanske urede Booking.coma, dodaje se.

 

“U potpunosti surađujemo s talijanskim tijelom za tržišno natjecanje”

“U potpunosti surađujemo s Guardia di Finanzom i s talijanskim tijelom za tržišno natjecanje koji su jučer posjetili naše urede u Italiji”, rekao je glasnogovornik Booking.coma.

“Iako surađujemo s talijanskim vlastima, u potpunosti vjerujemo da bi se zabrinutost za tržišno natjecanje trebala rješavati izravno s EU, u skladu s njegovim važećim regulatornim prijedlozima – a ne odvojeno, od zemlje do zemlje”, dodala je glasnogovornica tvrtke.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO