Europski studij na SUM-u: stvaranje konkurentnog kadra za Europu

Datum objave: 23.03.2024   Broj čitanja: 1594
Spajajući ekonomske, društvene, humanističke i pravne aspekte visokog obrazovanja, studij će omogućiti studentima stjecanje interdisciplinarnog znanja..
Europski studij na SUM-u: stvaranje konkurentnog kadra za Europu

Sveučilište u Mostaru pokretanjem novog diplomskog sveučilišnog interdisciplinarnog studija naziva Europski studij donosi nove perspektive obrazovanja na području Bosne i Hercegovine u skladu s aktualnim europskim potrebama tržišta rada, piše Večernji list BiH.

 

Spajajući ekonomske, društvene, humanističke i pravne aspekte visokog obrazovanja, studij će omogućiti studentima stjecanje interdisciplinarnog znanja i vještina iz različitih područja potrebnih za vođenje i sudjelovanje u europskim projektima i inicijativama, što uključuje obrazovanje i osposobljavanje cijele vertikale kadra za različite uloge unutar tržišta rada Europske unije.


Europski studij

Pokretanje ovakvog studija na akademskom području Bosne i Hercegovine proisteklo je iz kontinuiranog praćenja aktualnih potreba tržišta rada na cjelokupnom europskom području te odlučnosti da Sveučilište u Mostaru pruža visokoobrazovani kadar koji će biti konkurentan u Europskoj uniji.

Sveučilište u Mostaru oblikovat će buduće lidere kroz Europski studij, pripremajući ih za ključne uloge u administraciji i vodstvu u organizacijama Europske unije, čime doprinosimo jačanju i razvoju Europe. Europski studij, kako glasi službeni naziv, izvodit će Ekonomski fakultet, Filozofski fakultet i Pravni fakultet Sveučilišta u Mostaru uz partnere - visokoobrazovnu ustanovu Alma Mater Europaea i Sveučilište Sjever iz Republike Hrvatske, nudeći otvoren prostor za suradnju i s drugim europskim sveučilištima.

 
 
poster
 
 
 
 
 
 

Europski studij omogućit će istraživanja na područjima koja su aktualna, učenje suvremenih istraživačkih pristupa, razvijanje novih uvida i oblikovanje suvremenih teorija, modela i koncepata, koja objedinjuje nastavnim planom i programom. Kroz zajedničke projekte, seminare, radionice i istraživačke aktivnosti studenti će imati priliku razmjenjivati ideje, iskustva i perspektive s kolegama i profesorima iz različitih disciplina.


Specijalistički studij

Osim osnovnog diplomskog studijskog programa, u planu je i pokretanje specijalističkog studija kao rezultat suradnje Filozofskog, Ekonomskog i Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Specijalistički studij pružat će studentima odabir usavršavanja prema vlastitim interesima i karijernim ciljevima. Studenti će nakon završenog specijalističkog studija biti osposobljeni za napredne akademske, istraživačke ili profesionalne uloge u određenom području.

Pokretanje Europskog studija, kao i specijalističkog, na Sveučilištu u Mostaru predstavlja važan korak u promicanju suvremenog visokog obrazovanja. Provedbom različitih studijskih programa Sveučilište u Mostaru nastoji odgovoriti na potrebe tržišta rada, društva i akademske zajednice te pružiti studentima znanje i vještine koji su potrebni za buduće izazove.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO