Grude: Eksproprijacija zemljišta u cilju infrastrukturnog razvoja Hercegovine

Datum objave: 14.03.2024   Broj čitanja: 2937
Na operativnom sastanku su utvrđeni rokovi i potrebe kako bi se ubrzali postupci eksproprijacije, a općinski načelnik Ljubo Grizelj je potvrdio da će Općina povećati timove..
Grude: Eksproprijacija zemljišta u cilju infrastrukturnog razvoja Hercegovine

V. d. izvršna direktorica za opće, kadrovske i pravne poslove JP Autoceste FBiH Mirnesa Agić i rukovodstvo Općine Grude razgovarali su u tom gradu o imovinsko-pravnim odnosima, odnosno eksproprijaciji zemljišta u svrhu izgradnje brze ceste Mostar – Široki Brijeg – Grude – granica sa Republikom Hrvatskom.

 

“Plan je da cjelina od 12 kilometara do ljeta bude završena, što je uvjet za početak gradnje ceste koja će prolaziti područjem općine Grude i Grada Širokog Bijega, kao dijela strateški važnog projekta brze ceste koja će preko zapadne Hercegovine spajati Mostar s Republikom Hrvatskom, odnosno Europskom unijom”, izjavila je Mirnesa Agić, v. d. izvršna direktorica za opće, kadrovske i pravne poslove JP Autoceste FBiH.

 

Na operativnom sastanku su utvrđeni rokovi i potrebe kako bi se ubrzali postupci eksproprijacije, a općinski načelnik Ljubo Grizelj je potvrdio da će Općina povećati timove angažirane na eksproprijaciji kako bi se ispunili dinamički planovi.

 

Značaj za Hercegovinu

Od Mostara preko Širokog Brijega i Gruda do Republike Hrvatske gradit će se brza, moderna cesta u punom profilu sa po dvije trake u svakom smjeru, koja će s jedne strane biti povezana s autocestom na Koridoru Vc, a s druge strane s mrežom cesta u Hrvatskoj.

 

Izgradnja ove brze ceste u dužini od 60,7 kilometara izuzetno je važan kapitalni projekt koji će u potpunosti promijeniti sliku prometne infrastrukture na jugu BiH i otvoriti veliki prostor za razvoj turizma i gospodarstva u Bosni i Hercegovini.

 

Uveliko se radi na pripremi za izgradnju.

 

Ovaj projekt je podijeljen na dvije dionice. Prva će biti Mostar sjever – Polog u dužini od 20,3 km, a druga Polog – granica RH u dužini od 40,4 km.

 

Za prvu dionicu Mostar sjever – Polog (20,3 km) u tijeku je izrada idejnog projekta u sklopu kojeg će se pribavljati prethodne suglasnosti nadležnih institucija neophodne za ishodovanje urbanističke dozvole.

 

Druga dionica Polog – granica RH (40,4 km) sastoji se od dvije poddionice, Polog – Polugrno (15,8 km) i Polugrno – granica sa RH (24,6 km). Za ovu dionicu je završen Glavni projekt i u tijeku je postupak eksproprijacije.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO