Margaritina objava mogla bi uvući Njemačku u svjetski rat s Rusijom!

Datum objave: 03.03.2024   Broj čitanja: 2828
Pozivamo njemačke vlasti da odmah provedu temeljitu istragu ovog razgovora i daju objašnjenja svjetskoj zajednici. To je jedini način da se vrati povjerenje.
Margaritina objava mogla bi uvući Njemačku u svjetski rat s Rusijom!


Na idućem sastanku ruske Državne dume raspravljat će se o snimci koja, prema tvrdnjama Moskve, pruža uvid u razgovor visokih njemačkih časnika o napadu na Krimski most, priopćio je predsjednik donjeg doma ruskog parlamenta Vjačeslav Volodin.

"Nakon što se zastupnici okupe 11. ožujka, o ovom ćemo pitanju raspravljati na sjednici Državne dume", naveo je Volodin, prenosi ruska državna agencija Tass. Predsjednik Dume također smatra ispravnim "poslati zahtjev za istragu Bundestagu".

Tvrdi kako "činjenica objave razgovora obvezuje njemačko vodstvo da pruži objašnjenje". Precizirao je da službeni Berlin mora objasniti "kojom se njemačkom odlukom rukovodilo osoblje Bundeswehra dok je razgovaralo o udarima na Rusiju" te hoće li i kako biti kažnjeni.

Zapitao se shvaća li njemački kancelar Olaf Scholz da će "ove akcije zahtijevati od Rusije da izvede recipročne udare". Njemačka je u međuvremenu doista pokrenula istragu zbog audiosnimke koja je objavljena u ruskim medijima.

Berlin je zabrinut zbog potencijalne špijunaže. Glasnogovornik njemačkog ministarstva obrane kazao je da ne može potvrditi autentičnost snimke, ali savezni ured za vojnu protuobavještajnu službu istražuje slučaj i bit će poduzeti svi potrebni koraci.

Margarita Simonjan, Putinova propagandistica i šefica Russia Todaya, prva je objavila audiosnimku, koja je objavljena i na njezinom Telegram kanalu. Napomenula je kako su joj snimku dostavili ruski sigurnosni dužnosnici.

Kako javlja RT, snimka traje 40 minuta i prikazuje razgovor četiri visoka njemačka dužnosnika unutar Bundeswehra, njemačkih oružanih snaga. Najmanje dvoje od njih bili su generali, navodi RT. Njihova je rasprava navodno uključivala razgovor o mogućnosti bombardiranja Krimskog mosta, piše Newsweek.

Riječ je o mostu koji povezuje Krasnodarsku oblast u Rusiji s Krimom, poluotokom koji je Moskva anektirala od Ukrajine 2014. godine. Čovjek kojeg je RT identificirao kao zapovjednika njemačkih zračnih snaga navodno je govorio o tome kako ukrajinske oružane snage žele "uništiti most... jer on nema samo vojno stratešku važnost, već i političku važnost".

Sudionici razgovora su zatim navodno razgovarali o tome hoće li njemačke rakete dugog dometa Taurus biti dovoljno snažne da uspješno sruše most. U transkriptu RT-a stoji da su Nijemci razmatrali učinkovitost krstarećeg projektila poznatog kao "Storm Shadow" u Ujedinjenom Kraljevstvu i "SCALP" u Francuskoj.

Kijevu su zapadne zemlje dostavile više ovih projektila kao pomoć u obrani od invazije koju je pokrenuo ruski predsjednik Vladimir Putin prije nešto više od dvije godine. RT piše da su njemački dužnosnici također govorili o tome kako bi mogli zanijekati izravnu umiješanost u napad na ruske ciljeve.

Radilo bi se o akciji koju bi Kremlj vjerojatno percipirao kao prelazak "crvene linije", što bi rezultiralo eskalacijom sukoba. RT navodi da su Nijemci razmatrali "varke" koje bi zavarale Kremlj, poput odijevanja u civilnu odjeću i govora američkim naglaskom tijekom potencijalnog napada.

Više dužnosnika Kremlja oglasilo se nakon što je audiosnimka objavljena u javnosti, uključujući glasnogovornicu ruskog ministarstva vanjskih poslova Mariju Zaharovu. "Zahtijevamo objašnjenje od Njemačke... Berlin ga mora dati odmah. Pokušaji izbjegavanja pitanja smatrat će se priznanjem krivnje", naglasila je Zaharova.


Vladimir Bulavin, čelnik odbora za obranu i sigurnost ruskog Vijeća Federacije, zatražio je od Berlina provedbu temeljite istrage. "Pozivamo njemačke vlasti da odmah provedu temeljitu istragu ovog razgovora i daju objašnjenja svjetskoj zajednici. To je jedini način da se vrati povjerenje i uvjerenje da će se međunarodne norme i principi poštovati", rekao je.

Javio se i bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev. "Naši povijesni protivnici, Nijemci, ponovo su se pretvorili u naše zaklete neprijatelje. Pogledajte samo kako temeljito i u kojim detaljima Švabe raspravljaju o raketnim napadima dugog dometa na teritorij Rusije te biraju mete i najučinkovitije načine nanošenja štete našoj domovini i našem narodu", napisao je na X-u.

"A kako na to reagirati na diplomatski način? Ne znam... Ali jedno znam. Poklič iz Drugog svjetskog rata ponovo je postao aktualan: smrt fašistima", zaključio je.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO