U Mostaru počela IT konferencija 'Betapitch'

Datum objave: 08.09.2017   Broj čitanja: 978
Prvo međunarodno startup natjecanje i konferencija "Betapitch" održava se u danas u Mostaru.
U Mostaru počela IT konferencija 'Betapitch'

Po riječima Marka Zeljka, startup menadžera Sparka, jednog od organizatora konferencije, u Mostaru su se u petak okupili lokalni i regionalni informatički startupi, poduzetnici, predstavnici akceleratora i inkubatora, kao i predstavnici investitora iz cijele regije.

 

Najzanimljiviji dio konferencije je finale startup natjecanja. - Prijavilo se 26 startupa, a za prvu nagradu natjecat će njih deset. Nagrada je odlazak na natjecanje Meet & Match u Sloveniju koju omogućava ABC Accelerator. Druga nagrada je odlaska u Berlin na BETAPITCH Global - kazao je Zeljko.

 

Mogućnost za prijavu imali su startupi iz područja mobilnosti i transporta, zatim energije i okoliša, pametne kuće, robotike i proizvodnje, analize podataka, internet sigurnost, edukacije, društvenih mreža, e-zdravstva, e-tržište i digitalne zabave. Od 26 prijavljenih startupa za finale je odabrano njih deset, od kojih je sedam iz Bosne i Hercegovine, dva iz Izraela i jedan iz Crne Gore.

 

U okviru današnje konferencije bit će organizirani i sastanci startupa s mogućim partnerima i investitorima, radionice prezentacijskih vještina, predavanja i diskusije. Organizator događaja je SPARK, Betahausa iz Berlina, Veleposlanstva Savezne Republike Njemačke, SwissEP, GIZ, INTERA i HD Kosača.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio