Njemački lanac trgovina Lidl sa svojih proizvoda uklonio križeve, uslijedio bijes kupaca

Datum objave: 05.09.2017   Broj čitanja: 1190
Njemački lanac trgovina Lidl našao se usred predizborne kampanje kad je glavni kandidat desno populističke Alternative za Njemačku (AfD), Alexander Gauland, oštro kritizirao koncern zbog toga što je sa svojih proizvoda uklonio križeve, što za njega predstavlja kapitulaciju pred islamizmom.
Njemački lanac trgovina Lidl sa svojih proizvoda uklonio križeve, uslijedio bijes kupaca

"Ono što su odgovorni u Lidlu učinili, sramotna je kapitulacija i još jedan užasni dokaz lagane islamizacije našeg društva", poručio je Gauland u pismenom priopćenju, prenosi HINA.

 

 

Gauland je potez Lidla, koji je s fotografija crkava na otoku Santoriniju, koje su ukrašavale proizvode grčke linije prehrambenih proizvoda, dao ukloniti križeve, nazvao "izrazom nepoštivanja grčke kulture i kršćanstva" te pozvao na bojkot Lidla.

 

"Kad već naši trgovački lanci uklanjanjem kršćanskih simbola potiču islamizaciju Njemačke, onda moramo ozbiljno razmisliti o tome treba li uopće konzumirati njihove proizvode", poručio je Gauland.

 

On je ustvrdio kako se radi o "fatalnom signalu" kada se, zbog "kukavičkog opreza" i "želje za profitom po cijenu negiranja vlastite kulture", uklanjaju kršćanski simboli.

 

Prije Gaulanda, na uklanjanje kršćanskih simbola s Lidlovih proizvoda, ukazao je praški kardinal Dominik Duka.

 

Prije nekoliko dana objavljeno je kako je Dieter Schwarz, vlasnik Lidla, s 37 milijardi eura najbogatiji Nijemac.

 

Prema posljednjim ispitivanjima javnog mnijenja, AfD-u, koji svoj politički program temelji na kritici izbjegličke politike Angele Merkel, tri tjedna uoči parlamentarnih izbora raste popularnost te bi u Bundestag mogao ući kao treća politička snaga.

 

Njemački lanac trgovina Lidl sa svojih proizvoda uklonio križeve, uslijedio bijes kupaca
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio