GSS HB županije nabavio dron zahvaljujući Gradu Livnu

Datum objave: 01.03.2024   Broj čitanja: 2486
U Uredu gradonačelnika Livna u četvrtak je održan sastanak s članovima Gorske službe spašavanja Stanica Hercegbosanske županije.
GSS HB županije nabavio dron zahvaljujući Gradu Livnu

Predsjednika Upravnog odbora Tomislava Tadića, pročelnika Antu Dadića i člana GSS-a Miću Miloloža primio je gradonačelnik Livna Darko Čondrić. Povod sastanka bio je prezentiranje nabavljene tehničke opreme za što su livanjskom GSS-u sredstva odobrena po javnom pozivu Grada Livna za nevladine organizacije i civilna društva. Riječ je o bespilotnoj letjelici – dronu s termalnom kamerom koja će članovima GSS-a služiti u potrazi za nestalima te će im uvelike olakšati njihov rad na terenu.

„Ovo je izuzetno važna oprema uz pomoć koje će sve naše buduće akcije biti olakšane i u skraćivanju vremena potrage a i u angažiranju broja ljudi na terenu“, kazao je Tomislav Tadić.

Istaknuo je da vrijednost nabavljene opreme iznosi oko trinaest tisuća maraka za što su od Grada Livna dobili deset tisuća, prenosi livno-online.com

Gradonačelnik Darko Čondrić je u razgovoru s članovima GSS-a Stanice HBŽ-a izrazio zadovoljstvo ostvarenom suradnjom.

„Grad Livno zahvaljuje na entuzijazmu i volonterskom doprinosu svim članovima Gorske službe spašavanja. Mi kao Grad uvijek ćemo biti na raspolaganju za produbljivanje i jačanje naše suradnje“, kazao je gradonačelnik te dodao da se nada što skorijem rješavanju poteškoća oko donošenja zakonske regulative za GSS s viših razina vlasti.

Gorska služba spašavanja Stanica Hercegbosanske županije trenutačno ima dvadeset i dva redovna člana te petnaestak suradnika. U svom radu redovito održavaju potrebne obuke i vježbe, kako skupne tako i one individualne naravi.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO