Hrvatska policija drastično kaznila žene kod Gruda jer su berući bršljan slučajno prešle u Hrvatsku!

Datum objave: 28.02.2024   Broj čitanja: 5590
Kako je rečeno za portal Herc.info, sve se događalo danas oko 12 sati u graničnom pojasu između Jabuke (BiH) i Mijaca (RH).
Hrvatska policija drastično kaznila žene kod Gruda jer su berući bršljan slučajno prešle u Hrvatsku!


260 eura kazne i 66 eura i 36 eurocenti sudskih troškova mora platiti žena koja je brala bršljan na području Jabuke u općini Grude, nekoliko metara od granice s Hrvatskom u koju je slučajno zagazila koji metar i na kraju dobila kaznu veću od svoje mjesečne zarade.

I taj iznos sada pomnožite s 4 jer su četiri žene kažnjene i doći ćete do iznosa od oko 1305 eura.

Sramotni događaj dogodio se 28. veljače 2024. godine, a portal Herc.info je u posjedu prekršajnog naloga koji je uručen ženama jer su zakoračile u Hrvatsku, umorne, gladne i žedne, željne samo bršljana kojeg će ubrati dovoljno da bi prehranile svoju obitelj.

Kako je rečeno za portal Herc.info, sve se događalo danas oko 12 sati u graničnom pojasu između Jabuke (BiH) i Mijaca (RH).

- Beračice bršljana žive samo nekoliko metara od same granice i doslovno žive od branja bilja. Svakodnevno su ga brale, a jesu li ušle koji metar u Hrvatsku ili ne, dosad se takvo pitanje nije povlačilo jer žene nisu imale nikakvu lošu namjeru. Međutim danas je naišla policija, koja unatoč tisućama migranata koji svakodnevno prelaze granicu između BiH i Hrvatske, kažnjava svoje hrvatske žene! Pa je li to sramota? - pita se sugovornik!

Kako saznajemo žrtve su 4 žene Hrvatice, u 60-im godinama. - Ušle su koji metar u Hrvatsku kako bi nabrale koje kilo bršljana i tako osigurale sebi prihod neophodan za život - priča ogorčeni sugovornik iz njihovog mjesta.

Kako nam je rečeno, kaznila ih je Granična policija iz Vrgorca, a dobile su kaznu za nezakonit prelazak granice.

Žene su tužne i ogorčene jer više prava imaju svi drugi osim njih, žena od 60 godina koje zbog manjka radnog staža vjerojatno nikad neće zaraditi mirovinu, a ovo im je bila naknada za preživljavanje. Naknada koja će sada otići u državni proračun.


Herc.info

 

Hrvatska policija drastično kaznila žene kod Gruda jer su berući bršljan slučajno prešle u Hrvatsku!
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
 • 06.03.2024 17:24 sati
  I RH i BiH se raspada od mita, korupcije i ostalih ilegalnih radnji koje otežavaju živote građana a oni našli pisat kaznu jadnim ženama koje čitav život tu žive i daju sve tom mistu. Najmanje što misto more dat njima zauzvrat je taj bršljan koji beru da prižive. Policijo počnite pisat kazne onima koji ilegalno beru zelene novčanice a ne zeleni bršljan!!!
 • X29.02.2024 17:58 sati
  A kad granicu prilaze ovi zamotani i divlji onda ta pravila ne vride.Super🤦
 • Ivan29.02.2024 12:13 sati
  Vrgorac Vrgorac to su vam ortodoksni komunisti 40 godina su zazidali crkvu pobili sirokobrijeske Fratre ove jadne zene su dobro i proslo jer ovo su vam sinovi komunista
 • 29.02.2024 09:32 sati
  Vlast je vlast, sud je sud. Nazalost tako je, nisu policajci krivi jer se granica nadzire, i da su ih pustili vjerojatno bi oni ostali bez posla. A dosli su zato sto ih je kamera snimila. Zalosono, ali tako je. Tuzno je to selo, na kraj svijeta. A tako lijpo ime ima, i ljudi koji zive tamo su srdačni, nema ih puno, ali su baš dobri ljudi.
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO