Čović: Žao mi je...

Datum objave: 27.02.2024   Broj čitanja: 2457
Žao mi je što nismo uspjeli napraviti iskorak u ovom vremenu a to se od nas očekivalo, kazao je lider HDZ-a nakon još jednog neuspješnog dogovora oko europske budućnosti BiH.
Čović: Žao mi je...


U prostorijama HDZ-a završen je još jedan neuspješan sastanak stranaka koalicije na državnoj razini.

Kako stvari stoje, nitko nije htio odstupiti od svojih trenutačnih stavova, Bošnjaci od izbora političkog vodstva Hrvatima, Srbi od dominacije u institucijama, Hrvati pak ne smiju uzmaknuti jer su ionako u najgoroj poziciji i onda se sve vrti u nekom krugu.

Sastanku u Mostaru su nazočili predsjednici stranaka Elmedin Konaković, Edin Forto, Nermin Nikšić, Milorad Dodik, Dragan Čović, Nenad Stevandić, ali i brojna izaslanstva.

Nakon održanog sastanka, novinarima se prvi obratio lider HDZ-a Dragan Čović. On je potvrdio da nema dogovora oko tri ključna EU zakona.

- Pokušali smo raspraviti zaključke sa prošlog sastanka, razgovarali smo o tri sporna zakona. Izborni zakon, Zakon o Sudu BiH i Zakon o sukobu interesa. Nismo se mogli dogovoriti. Pokušat ćemo se usuglasiti oko toga u narednih nekoliko dana - rekao je Čović.

Kako je istaknuo, došli su do nekih razina i "tu je zaključak da povjerenstva nastave s radom i ako se netko usuglasi da onda ti zakoni idu u proceduru".

- Žao mi je što nismo uspjeli napraviti iskorak u ovom vremenu a to se od nas očekivalo - istaknuo je.

Podsjetio je da su očekivali da u 12 mjesecu će dobiti otvaranje pregovaračkih procesa, ali i napomenuo da su ova tri zakona minimum koji moraju završiti.

- Nastavit ćemo držati pozitivnu atmosferu, rok je ovog tjedna - poručio je Čović.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Boris29.02.2024 18:33 sati
    Još ti Čović i Hrvati bih nije jasno da je sa muslimanima besmisleno zajedno sjediti a kamo li razgovarati i dogovarat se sa njima.
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO