Papa Franjo otkazao sve termine u ponedjeljak

Datum objave: 27.02.2024   Broj čitanja: 1687
Papa je patio od višestrukih zdravstvenih problema posljednjih mjeseci..
Papa Franjo otkazao sve termine u ponedjeljak

Papa Franjo otkazao je svoje termine u ponedjeljak po drugi put u tri dana jer ima blagu gripu, ali je visoki kardinal kazao da se 87-godišnji Papa već potpuno oporavlja.

Franjo je bio primoran da izostavi sastanke u subotu, a iako se u nedjelju pojavio u javnosti kako bi uručio svoju sedmičnu poruku Angelus, Vatikan je saopćio da je njegova audijencija u ponedjeljak otkazana iz predostrožnosti.

''Blagi simptomi slični gripi traju, bez temperature'', navodi se u priopćenju Vatikana.

Tijekom dana je kardinal Pietro Parolin, Vatikanski državni tajniki drugi po značaju čovjek Vatikana, izjavio je da je Papa "dobro" i da je prebolio grip.

''Oporavio se i nastavio sa svojim normalnim aktivnostima'', kazao je Parolin na marginama događanjima u Rimu, a njegove riječi citirala je italijanska novinska agencija ANSA.

Papa je patio od višestrukih zdravstvenih problema posljednjih mjeseci i bio je primoran da otkaže planirano putovanje na klimatski samit COP28 u Dubaiju u prosincu zbog posljedica gripe i upale pluća.

U januaru nije mogao da održi govor zbog "dodira bronhitisa". Tokom mjeseca kazao je da mu je bolje uprkos "nekim bolovima".

Kao mladiću u njegovoj rodnoj Argentini, Franji je odstranjen dio pluća.

Papa također teško hoda i redovno koristi invalidska kolica, kao što je to učinio na sastanku u ovom mjesecu s argentinskim predsjednikom Havierom Mileijem, prenosi Reuters.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO