Umro je Rothschild!

Datum objave: 26.02.2024   Broj čitanja: 3876
Rothschild se školovao na koledžu Eton, prije nego što je završio studij povijesti na koledžu Christ Church u sklopu sveučilišta Oxford.
Umro je Rothschild!


Lord Jacob Rothschild preminuo je u dobi od 87 godina, objavila je njegova obitelj. "Naš otac Jacob bio je važan dio života mnogih ljudi. Bit će pokopan u skladu sa židovskim običajima na maloj obiteljskoj ceremoniji", poručila je Rothschildova obitelj u izjavi za novinsku agenciju PA.

Član poznate britanske bankarske dinastije došao je 1988. na čelo RIT Capital Partnersa, velikog britanskog investicijskog trusta. 2019. je odstupio s pozicije. Između 2003. i 2008. Rothschild je bio zamjenik predsjednika BSkyB televizije.


Također je bio veliki ulagač u umjetnost. Služio je kao predsjednik Nacionalne galerije od 1985. do 1991. i predsjednik Fonda lutrije baštine od 1994. do 1998. U objavi na X-u Zaklada Rothschild rekla je da je "duboko ožalošćena što objavljuje smrt lorda Rothschilda, poslovnog čovjeka, poduzetnika, filantropa i kulturnog vođe".

"Jako će nedostajati njegovoj obitelji, kolegama i brojnim prijateljima", dodaje se. Rothschild se školovao na koledžu Eton, prije nego što je završio studij povijesti na koledžu Christ Church u sklopu sveučilišta Oxford.

 

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO