Na ceste stigla puna crvena linija, evo što to znači

Datum objave: 26.02.2024   Broj čitanja: 2162
Kako dvostruka bijela crta očito nije ispunila svoj cilj, Španjolci su preko nje nacrtali crvenu liniju..
Na ceste stigla puna crvena linija, evo što to znači

Vlada Andaluzije nedavno je prvi put nacrtala crvenu liniju na mjestu gdje je prije bila dvostruka puna bijela crta. Ova crvena linija, nacrtana na državnoj cesti A-355 u Malagi, jednoj od najopasnijih u Španjolskoj, označava važan korak u poboljšanju sigurnosti na cesti.

Kako dvostruka bijela crta očito nije ispunila svoj cilj, Španjolci su preko nje nacrtali crvenu liniju, nadajući se da će ona biti jasno upozorenje vozačima da ostanu u svojoj traci i da im je zabranjeno pretjecanje. Ova mjera ima za cilj smanjenje broja prometnih nesreća i povećanje sigurnosti svih sudionika u prometu.


Osim crvene linije, planira se postavljanje četiriju edukativnih radara ili digitalnih znakova duž ceste. Oni će, pišu Španjolci, vozače informirati o njihovoj trenutačnoj brzini i podsjećati ih na maksimalno dopuštenu brzinu, što dodatno doprinosi sigurnosti na cesti. Ako crvena linija ne spriječi vozače u činjenju prometnog prekršaja, vlasti kao posljednju mjeru najavljuju uvođenje kamera i radara koji će pokrivati kritične točke.

Ove inicijative dolaze kao odgovor na visoku stopu nesreća na cesti tijekom protekle godine, kada je na njoj smrtno stradalo čak deset osoba, prenosi Večernji list. Također, cesta, otvorena 2014. godine s predviđenom dnevnom frekvencijom od 7.000 vozila, sada gotovo dvostruko premašuje taj broj. Naime, dnevno njom prođe gotovo 20.000 vozila, uključujući i veliki broj teretnjaka. 

 

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO