Google Street View stiže u BiH

Datum objave: 25.02.2024   Broj čitanja: 1816
BiH je jedna od posljednjih europskih zemalja u kojoj ne postoji Street View.
Google Street View stiže u BiH

Google Street View ažurirao je popis buduće pokrivenosti i, uz uobičajena ažuriranja koja se rade svake godine za uobičajene zemlje, novi unosi su dodani u datoteku koji navode i Bosnu i Hercegovinu.

Novi unosi su dodani u datoteku koju koristi službena web stranica Street View za prikaz popisa zemalja, objavio je sajt virtualstreets.org.

Google je dodao Bosnu i Hercegovinu na listu zemalja u kojima će Street View automobili voziti 2024. godine. Ovo odgovara oglasu za posao vozača koju je ranije ovog mjeseca objavila DeRisk, kompanija koja surađuje s Googleom na zapošljavanju vozača.

Trenutno naša država nije vidljiva na web stranici jer unosi još nisu objavljeni, vjerojatno zato što ova misija neće započeti prije travnja. Dakle, još nema potvrde za realizaciju ovog projekta. 

Google je naveo razne gradove koje planira pokrivi, a Sarajevo nije na popisu, ali bilo bi iznenađujuće da glavni grad nije dodan na Street View jer je tamo objavljen oglas za posao. Ostali gradovi su u cijeloj BiH, koju će tako Google pokriti ovom uslugom.

Bosna i Hercegovina je jedna od posljednjih europskih zemalja u kojoj ne postoji Street View, uz Cipar, Moldaviju, Lihtenštajn, Armeniju, Azerbajdžan, Gruziju i Vatikan.

Ako se Google tamo odveze koristeći vlastite kamere generacije 4, to bi popunilo jedno od rijetkih područja kojima nedostaje pokrivenost.

Budući da je Google dodao većinu Njemačke na Street View, preostala područja sa slabom pokrivenošću u Europi sada su Balkan i na liniji od Bjelorusije do Azerbajdžana.

Srbija, Crna Gora, Sjeverna Makedonija, a također i Albanija, sve imaju djelomičnu pokrivenost kamerama treće generacije. Sve te zemlje pokrivene su prije 8-10 godina i hitno im je potrebno ažuriranje.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO