Vlada ŽZH izdvojila 350.000 KM za smještaj studenata u Mostaru

Datum objave: 16.02.2024   Broj čitanja: 1446
U proračunu Županije Zapadnohercegovačke za 2024. godinu za Studentski centar Sveučilišta u Mostaru izdvojeno 350.000 konvertibilnih maraka.
Vlada ŽZH izdvojila 350.000 KM za smještaj studenata u Mostaru

Pružanje pomoći u stvaranju boljih uvjeta za studiranje studentima s područja Županije Zapadnohercegovačke među prioritetima je Vlade ove županije. Sukladno tome Vlada već godinama prepoznaje važnost Studentskog centra Sveučilišta u Mostaru, za čiji rad izdvaja značajna financijska sredstva.

Ministrica financija i dopredsjednica Vlade ŽZH Blagica Leko danas je posjetila Studentski centar Sveučilišta u Mostaru, gdje je imala priliku vidjeti u kakvim uvjetima studenti žive, kao i koji im se sve sadržaji nude, te se susrela sa ravnateljicom Studentskog centra Anitom Glibić.

Prilikom obilaska prostorija Studentskog centra Glibić je Leko uputila u daljnje planove kada je u pitanju poboljšanje samih životnih uvjeta u kompleksu.

Ministrica Leko je ovom prilikom podsjetila kako je u proračunu Županije Zapadnohercegovačke za 2024. godinu za Studentski centar Sveučilišta u Mostaru izdvojeno 350.000 konvertibilnih maraka, dok je prošle godine ova stavka iznosila 280.000 maraka.

Podrška

''Uz sredstva koja izdvajamo za subvencioniranje smještaja i prehrane naših studenata, što po jednom studentu iznosi 249 konvertibilnih maraka mjesečno u proračunu za ovu godinu izdvojili smo i 24.000 KM za obnovu, odnosno rekonstrukciju restorana u Studentskom centru'', istaknula je Leko.

Pohvalivši rad vodstva Studentskog centra Sveučilišta u Mostaru Leko je navela kako će Vlada ŽZH, sukladno proračunskim mogućnostima, i u narednom razdoblju nastaviti pružati podršku radu ove ustanove.

Ravnateljica Glibić se zahvalila ministrici Leko na izdvojenom vremenu za posjetu te izrazila zadovoljstvo pruženom podrškom Vlade ŽZH radu Centra.

114 studenata

''Potpora Vlade ŽZH Studentskom centru Sveučilišta u Mostaru nikada nije izostala i vjerujemo da će se ovaj prijateljski i partnerski odnos nastaviti i u budućnosti. Imamo jako puno projekata koje želimo realizirati. Kao prvo, to je rekonstrukcija našeg studentskog restorana koja će početi u pauzama kada studenti ne koriste menzu. Planiramo i rekonstrukciju našega caffe bara koji će u budućnosti imaju odjel za pušače i za nepušače. Planiran je i dnevni boravak za studente gdje studenti mogu imati neke svoje aktivnosti i druženja. Ništa ovo ne bi bilo moguće bez potpore županije i subvencija koje su upravo osmišljene kako bi se sve spomenuto moglo realizirati'', zaključila je Glibić.

Trenutno usluge Studentskog centra Sveučilišta u Mostaru koristi 114 studenata s područja Županije Zapadnohercegovačke, dok je prošle godine ta brojka iznosila 92. Uz one koji koriste usluge smještaja tu su i 102 studenta iz ŽZH koja koriste usluge studentske menze u kojoj zahvaljujući partnerima Studentskog centra, među kojima je i Vlada ŽZH, mogu dobiti kompletan obrok po cijeni od 3,5 KM.

 

Vlada ŽZH izdvojila 350.000 KM za smještaj studenata u Mostaru
Vlada ŽZH izdvojila 350.000 KM za smještaj studenata u Mostaru
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO