Katedrala dobila šetnicu, umjesto zahvale župnik kritizirao Grad jer nema parkinga

Datum objave: 10.02.2024   Broj čitanja: 1823
Biskupski ordinarijat u Mostaru sve je poznatiji po projektima koje im drugi financiraju pa je tako bilo i ovog puta sa šetnicom kod katedrale.
Katedrala dobila šetnicu, umjesto zahvale župnik kritizirao Grad jer nema parkinga


Prostor koji je bio ružan i na kojem je bilo sve više makadama i polomljenog asfalta Grad Mostar im je pretvorio u šetnicu.

No umjesto zahvale dobili su kritiku župnika u Katedrali, don Josipa Galića jer on tvrdi da su mu obećali 15 parking mjesta kod šetnice, međutim to još nije realizirano.

I tako Oltar u Katedrali koji je osim za molitvu nekoć služio i za obračun s fratrima i Međugorjem, postade i mjesto za obračun s Mostarom zbog parkinga.

Naglasio je župnik i da je Katedrala dala zemljište Gradu za spomenik braniteljima Mostara predvođenima legendarnim Tihomirom Mišićem, taman kao da narod nije Katedrali nekoć dao to isto zemljište, a Mišić i IV. Bojna položili živote i da Katedrala danas bude sačuvana, a da je agresor u onim vremenima ne napadne.


Međutim, od vjernika i nije dočekao neke lijepe komentare. Jedni su poručivali da današnji svećenici postaju kao vegete, drugi da prozove one koji s autom žele doći do oltara, treći da je Katedrala prva uvela naplatu parkinga u Mostaru i bila pretača današnjih šefova parkinga koji vedre i oblače u Gradu, i tako dalje...

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO