Napustio nas je Ante Plejić: Na čelu Gruda postavio kamen temeljac za vodovod, pokrenuo asfaltiranje

Datum objave: 08.02.2024   Broj čitanja: 3360
Ovog poslijepodneva Gruđane je dočekala vijest o smrti Ante Plejića Vule, nekadašnjeg načelnika općine Grude.
Napustio nas je Ante Plejić: Na čelu Gruda postavio kamen temeljac za vodovod, pokrenuo asfaltiranje

 

Unatoč poznim godinama Ante Plejić, po struci pedagog i učitelj, redovito se odazivao na događaje na području općine Grude.

 

Svoj mandat obnašao je u prvoj polovini 70ih godina, a stariji Gruđani će ga pamtiti po tome da je u kratkom vremenu nastojao potaknuti razvoj općine Grude, a posebno se pamti projekt vodovoda koji je pokrenut u vrijeme njegova mandata i prvi metri asfalta u Grudama. Također, u olovnim vremenima nastojao je ostati dobar i korektan čovjek, što će mnogi stariji Gruđani naglasiti.

 

Grudski načelnik Ljubo Grizelj za Grude.com je rekao da se nedavno susreo s Plejićem. - Bio je s nama povodom Dana općine Grude 18.11., a i kasnije smo još jednom sjeli. U vremenu rukovođenja Grudama Ante Plejić je želio ovu općinu unaprijediti u razvojnom smislu, a to mu je i pošlo od ruke, iako je kratko njome rukovodio kao predsjednik Skupštine općine Grude. Godine 1972. postavio je kamen temeljac za vodovod Grudsko vrilo, na bušotini, i zaslužan je za prve metre asfalta na području Boboška - Prispa.

 

Iako je kratko obnašao bitnu dužnost ostavio je trag i za Grude se uvijek zalagao, želeći pomoći u rastu i razvoju ove općine.

 

Prošle godine je preminuo njegov sin Elvio, a njegovu drugom sinu Mariju ovim putem iskazujemo iskrenu sućut, kao i cijeloj obitelji.

 

Sprovod Ante Plejića obavit će se na groblju Gorica u subotu, 10. 2. 2024. u 14 sati.

 

Osmrtnice.Grude.com/Ante-Plejić

Napustio nas je Ante Plejić: Na čelu Gruda postavio kamen temeljac za vodovod, pokrenuo asfaltiranje
Za ovaj članak komentari nisu dopušteni.
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO