Preminuo dobri duh Cetinske krajine: Zbog zvonara Mile su utihnula zvona crkve svete Ane

Datum objave: 07.02.2024   Broj čitanja: 4701
Cijeli njegov kraj divio se i njegovoj posvećenosti praćenju vremenskih (ne)prilika. Živio je vremensku prognozu pa su se njegova izvješća čitala u programu Hit radija Sinj, Radio Splita i Radio Dalmacije.
Preminuo dobri duh Cetinske krajine: Zbog zvonara Mile su utihnula zvona crkve svete Ane


Jučer je u 61. godini u KBC-u Splitu tiho i spokojno otišao legendarni zvonar crkve Sv. Ane iz Zelova i remeta, Mile Bulić.

Svaki dan, ne mareći za vremenske neprilike, Mile je neumorno hodao kilometar do crkve sv. Ane, gdje je ručno pokretao zvonik. Dva puta dnevno, u podne i pri zalasku sunca, njegovo zvono odjekivalo je dolinom, označavajući vrijeme molitve i zajedništva već 30 godina. Bio je simbol predanosti, obavljajući svoju "službu" volonterski, iz duboke ljubavi prema svojim sumještanima i svetoj Ani.

U zaseoku Jeličići, Mile je dijelio dom s majkom Anicom, ženom izuzetne snage i volje, uz koju je rastao i sazrijevao. Uz petero braće i sestara, Anica je rodila još dvoje djece, "koje je Bog uzeo pod svoje", kako bi Mile rekao. Unatoč izazovima koje je život pred njega postavljao, Mile nikada nije odustajao. Rođen kao zdrava beba, sa šest mjeseci suočio se s teškim zdravstvenim izazovima koji su mu gotovo oduzeli vid i sluh te uzrokovali fizičke deformacije. Ipak, zahvaljujući slušnom aparatu, mogao je čuti, a na jedno oko vidjeti tek pet posto. Rodni kraj napustio je samo na kratko, dok se obrazovao u Osijeku, u specijalnoj strukovnoj školi za osobe s tjelesnim oštećenjima. Od najranijih dana, sanjao je o tome da postane zvonar.

Cijeli njegov kraj divio se i njegovoj posvećenosti praćenju vremenskih (ne)prilika. Živio je vremensku prognozu pa su se njegovi izvještaju znali naći u programu Hit radija Sinj, Radio Splita i Radio Dalmacije.

Mile je bio čovjek koji je, unatoč svim preprekama, pronašao način doprinijeti svojoj zajednici i ostaviti svijet malo ljepšim mjestom.

Posljednji ispraćaj održat će se sutra, u četvrtak u 15 sati u crkvi Sv. Ane u Zelovu.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • X09.02.2024 20:27 sati
    Neka Bog da mir i spokoj njegovoj dobroj duši🙏
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO