Laki je malo nervozan! Turudić se riješio Rimac, Mamića, Perkovića, Mustača... da nije red i na njihovog intimusa

Datum objave: 04.02.2024   Broj čitanja: 940
Turudić je poslao u njemački, doživotni zatvor Milanovićeve intimuse, međutim Milanović brzo zaboravlja, isto kao što zaboravlja da je bio rigidni komunist dok je bio premijer Hrvatske za koju je govorio da je slučajna država. U prijevodu, zaboravio je i Perkovića i Mustača.
Laki je malo nervozan! Turudić se riješio Rimac, Mamića, Perkovića, Mustača... da nije red i na njihovog intimusa


Laki je malo nervozan! Tim riječima bi se moglo opisati stanje Zorana Milanovića koji je upregao čitav paraobavještajni aparat da diskreditira budućeg šefa DORH-a Ivana Turudića. Turudić je poslao u njemački, doživotni zatvor Milanovićeve intimuse Josipa Perkovića i Zdravka Mustača, međutim Milanović zna da hrvatski narod brzo zaboravlja, isto kao što zaboravio da je Milanović bio rigidni komunist dok je bio premijer Hrvatske za koju je govorio da je slučajna država. U prijevodu, zaboravio je narod i Perkovića i Mustača. Također, i ti "prijatelji" kako ih nazivaju, Josipa Rimac i Zdravko Mamić, pali su dok je Ivan Turudić šefovao Sudom u Zagrebu! Srušio je i Ivu Sanadera kad je bio najmoćniji, ne u Hrvatskoj nego široko, široko... Pa što onda toliko zabrinjava Milanovića da saziva izvanrednu konferenciju? Ne znamo, ali nadamo se da ćemo saznati uskoro, možda kad novi šef DORH-a otvori fajlova gdje ima i Milanovića...

Objavljene nove poruke

Jutarnji list objavio je nove poruke, koje je Rimac razmjenjivala 2017. sa Splićankom Mirjanom Čagalj, današnjom potpredsjednicom Hrvatske gospodarske komore, ali i 2018. sa Snježanom Bajan, tadašnjom zamjenicom Općinskog državnog odvjetnika u Šibeniku. I ove poruke vezane su uz Turudića.

Prema porukama koje je objavio Jutarnji, vidi se da su Rimac i Čagalj razgovarale o sastanku na koji je Rimac išla s Turudićem.

"Ja ću u utorak u zg na kavu s Turudićem i nazad u sridu na Jahorinu", piše Rimac, a Čagalj odgovara: ".... oho... šta s njim? Ana marija? ..."Ili zdravko"?. "AMR", odgovara joj kratko Rimac.

AMR iz poruke Josipe Rimac inicijali su bivše predstojnice Ureda za područja od posebne državne skrbi Anne Marije Radić, visoke državne službenice optužene da je dodjelom triju stanova obitelji Rimac umjesto jednoga koji im je po zakonu pripadao - zloupotrijebila položaj. U vrijeme kad su Rimac i Čagalj izmjenjivale poruke, protiv Radić je trebalo krenuti suđenje pred Županijskim sudom u Zagrebu, kojemu je Turudić predsjednik.

Suđenje je na kraju završilo u tri mjeseca. 1. lipnja 2017. izrečena joj je kazna od godinu dana zatvora, koju joj je sud zamijenio radom za opće dobro, te povrat 548.000 kuna, za koliko je pogodujući Rimčevima oštetila državu. U ožujku 2021. Vrhovni sud je postrožio presudu Anni Mariji Radić i pravomoćno ju osudio na godinu dana zatvora i povrat novca.
Neugodne poruke od Snježane Bajan o Turudiću

Rimac je u srpnju 2018. godine primila niz neugodnih poruka od Snježane Bajan koje, kako piše Jutarnji, otkrivaju da ona želi napredovati na Županijsko državno odvjetništvo i očekuje pomoć Josipe Rimac. Ljutita je što je kninska sutkinja Ana Jeleč Pecirep uspjela napredovati na Županijski sud u Zagrebu, dok njoj napredovanje ne uspijeva.

U porukama joj piše o Turudiću.

"Kad se ovako srčano bori za tvoju novokomponiranu prijateljicu kako to nije u prvom stupnju dao sucu koji će na pravdi boga donit oslobađajuću presudu za AMR... Više te cijenio i Srndać i Cvitan od njega milion puta... jako se potrudio, da su dali oslobađajuću moji se ne bi ni zalili...", piše Bajan i nastavlja: "dopustila si sebi da te on drži za budalu... to je i tvoj najveći problem."

Rimac joj kratko odgovara: "Ja tebe odj*****????? A baš ti HVALA."

Nakon što je Anu Jeleč Pecirep DSV imenovao za kaznenu sutkinju Županijskog suda u Zagrebu, Rimac je slala poruku Turudiću: "Kako si primija ovu iz Knina na županijski sud?" Turudić na to ne odgovara.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO