Grad Široki Brijeg proglasio stanje nesreće

Datum objave: 24.01.2024   Broj čitanja: 1687
Slijedi procjena štete nakon čega će Gradsko povjerenstvo uradit elaborat..
Grad Široki Brijeg proglasio stanje nesreće

Grad Široki Brijeg proglasio je u srijedu stanje nesreće zbog požara koji je u ponedjeljak večer zahvatio zgradu Gimnazije fra Dominika Mandića i Srednje strukovne škole.

''Jutros je zasjedao Gradski stožer civilne zaštite koji je predložio gradonačelniku da donese Odluku o proglašenju stanja nesreće. Gradonačelnik je usvojio ovaj prijedlog i donio spomenutu odluku'', rekao je za Bljesak.info Drago Martinović iz Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovače.


Slijedi procjena štete nakon čega će Gradsko povjerenstvo uradit elaborat koji će biti poslan na usvajanje Gradskom vijeću. Nakon što ga Gradsko vijeće usvoji, Grad Široki Brijeg poslat će zahtjev za traženje pomoći višim razinama vlasti.

Podsjećamo, zgrada Gimnazije oštećena je u požaru koji je izbio u ponedjeljak navečer, nastala je velika materijalna šteta, dok ozlijeđenih na svu sreću nije bilo. Učenici srednjih škola nastavu će do daljnjega pohađati u Prvoj i Drugoj osnovnoj školi u Širokom Brijegu.

Po nalogu tužitelja izvršit će se potrebna vještačenja, izuzimanje videonadzora kao i druge potrebne istražne radnje kako bi se točno utvrdio uzrok nastanka požara.


Gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević istaknuo je ranije kako su već krenuli u pripremu za proces obnove i rekonstrukcije, te da ne bježe od poslova koje ih očekuju.

''Morat ćemo dobro vidjeti s ljudima iz struke što dalje uraditi, improvizirati nešto ili ići u detaljnu rekonstrukciju škole. Prvo moramo riješiti problem nastao s krovom. Ranije smo krenuli u proces promjene otvora, što također spada u prioritet, a iza toga ide unutarnji dio, rekonstrukcija podova i drvene konstrukcije. To je jako zahtjevan proces'', dodao je Kraljević i naveo kako su već sada financijski mnogi ponudili svoju pomoć, te se nada kako novac za obnovu neće biti problem.

 

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO